U trendu

Zaboravite na krečenje: Evo kako ćete oprati sve vrste zidova u nekoliko jednostavnih koraka

Proleće obično započinjemo radno, čisteći i uređujući dom koji smo zapostavili tokom zime, a jedna od stavki koja je uvek u vrhu obično u domovima u kojima se loži, jeste krečenje i osvežavanje zidova. Ali krečenje nije neophodno, jer u par jednostavnih koraka možete učiniti zidove blistavo čistima.

Pre nego što se upustite u avanturu pranja zidova, proverite koju vrstu zida imate i onda počnite sa čišćenjem. Svaki zid je drugačiji i zavisi od toga šta koristite za pranje.

Za pranje okrečenih zidova trebaće vam:

Suva krpa
Krpa od mikrovlakana
Meki sunđer
Blaga tečnost za pranje sudova

Prvo ga uklonite suvom krpom. Mop sa drškom će olakšati čišćenje. Uzmite krpu od mikrovlakana da obrišete prašinu oko prekidača za svetlo itd.

Ako je vašim zidovima potrebno temeljnije čišćenje, prvo proverite njihovu završnu obradu. Mat obojeni zidovi su osetljiviji, dok će se sjajnije površine lakše oprati vodom. Imajte na umu da se ovo odnosi samo na boje koje se mogu prati. Boje koje se ne mogu prati mogu se ukloniti vodom i deterdžentima.

Napunite kantu toplom vodom i blagom tečnošću za pranje sudova. Umočite sunđer, a zatim ga skoro potpuno obrišite pre nego što obrišete zidove, pazeći da je sunđer vlažan i da nije mokar, inače kapljice mogu ostaviti tragove na zidu, lagano obrišite i ostavite da se osuše.

Za pranje tapeta potrebno vam je:

Pre nego što počnete, najbolje je da potražite uputstva na veb-sajtu proizvođača. Za stare i lomljive pozadine najbolje je preskočiti sve metode koje uključuju vodu.

Usisivač sa pričvršćenom četkom
Blaga tečnost za pranje sudova
Meki sunđer
Čist peškir

Pažljivo pređite usisivačem ili krpom za prašinu. Uvek počnite od vrha zida i spustite se tako da prašina ne padne na područje koje ste već očistili.

Ako krpa nije dovoljna, pomešajte nekoliko kapi blage tečnosti za pranje sudova sa toplom vodom. Umočite mekani sunđer, izvadite ga i testirajte na neupadljivom mestu, na primer iza komada nameštaja, da vidite da li se voda upija u papir ili otiče. Ako ne, nežno obrišite blago vlažnim sunđerom, a zatim čistim i suvim peškirom.

Kako oprati zidove od cigle ili opeke:

Blaga tečnost za pranje sudova
Četka za čišćenje sa dlakama
Stari peškiri

Koristite četku da uklonite prašinu sa cigle. Dodajte blagi deterdžent za pranje sudova u kantu tople vode. Umočite četkicu u rastvor i pređite preko svake cigle. Koristite stare peškire da zaštitite pod od vode, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar