U trendu

Zaboravite sodu bikarbonu, samo uz ovaj sastojak staklo vaše tuš kabine će zasijati kao nikada do sada

Ribanje kupatila često traje dosta vremena, a problem koji izaziva najveću glavobolju su tvrdokorne naslage kamenca. Osim što kamenac kvari estetski izgled elemenata vašeg kupatila, doprinosi i njihovom bržem propadanju.

Tuš kabina je posebno osetljiva kada je taloženje kamenca u pitanju, ali rešenje koje ćemo predložiti možete primeniti i na druge delove vašeg kupatila.

U nastavku saznajte kako da se brzo i efikasno rešite kamenca u tuš kabini.

Predlažemo jednostavan trik koji će vam pomoći da se zauvek otarasite kamenca koji se stvara na vašoj tuš kabini, za svega nekoliko minuta.

1. Pomešajte 250 ml sirćeta sa 150 ml kupovnog sredstva za uklanjanje kamenca u flaši sa raspršivačem i promućkajte pre upotrebe.

2. Poprskajte ovo sredstvo svuda gde ste primetili da se kamenac nataložio – po vratima tuš kabine, oko slavina, zatim na sam tuš, i ostavite da odstoji od 3 do 5 minuta.

3. Sve isperite vrućom vodom, pa potom obrišite slavinu i vrata tuš kabine –najbolje ubrusom kružnim pokretima, kako ne bi ostali tragovi ribanja.

4. Ćoškove u tuš kabini kojima je teže pristupiti sanirajte pastom koju ste dobili mešanjem sode bikarbone i ceđenog limunovog soka. Nanesite je četkicom za zube i trljajte dok ne primetite da je kamenac uklonjen

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.