U trendu

Zaspite u roku od 2 MINUTA – Ova caka pomaže kod 96 odsto ljudi, “radi“ čak i na bojnom polju! (video)

Popularni fitnes trener Džastin Agustin skoro je podelio video u kojem pominje metodu koja pomaže protiv nesanice. Kako kaže, uspavaće vas za samo dva minuta.

Džastin tvrdi da je ovo metoda za uspavljivanje koja se koristi i u vojsci, pa samim tim daje rezultate i u uslovima koji su daleko od idealnih. „Ovu tehniku razvila je vojska kako bi vojnici bili u stanju da zaspu bili kada, bilo gde, pa čak i na bojnom polju kada je okruženje izrazito neprijatno i ima mnogo buke. A san je ipak od vitalnog značaja za svakog vojnika“, ovim rečima je otpočeo svoj video.

„Moje istraživanje pokazalo je da je metoda osmišljena pre svega za pilote koji učestvuju na borbenoj liniji, a kojima su refleksi i koncentracija od krucijalnog značaja, a poznato je da se nivo ovih sposobnosti smanjuje nedostatkom sna“, dodao je.

Ovaj trener objasnio je i kako vojnička metoda zapravo funkcioniše – u početku je dovoljno samo da nekoliko puta duboko udahnete i pokušate svesno da opustite svaki deo tela, jedan po jedan.

„Počnite tako što ćete opustiti mišiće na čelu. Opustite oči, obraze, vilicu i fokusirajte se na disanje. Sada se spustite do vrata i ramena. Uverite se da vam ramena nisu napeta. Spustite ih što je moguće niže i držite ruke opuštene sa strane, uključujući šake i prste“, objašnjava Agustin.

Dalje je potrebno da zamislite kako vas od glave do vrhova prstiju obuzima toplina, pre nego što pređete na deo od srca do nožnih prstiju.

„Sada duboko udahnite i polako izdahnite, opuštajući grudi, stomak, sve do butina, pa onda i kolena, listova i stopala“, priča ovaj trener.

Takođe, trebalo bi da ispraznite glavu i zaboravite na brige, pre nego što pređete na neki od dva scenarija za zamišljanje.

„Prvi – ležiš u kanuu na mirnom jezeru i iznad sebe ne vidiš ništa osim čistog, plavog neba. Drugo – ležiš u crnoj, somotskoj mreži u mračnoj sobi. Potom, ako se osećate smireno i ništa vas ne ometa, ponavljajte reči: „Ne misli, ne misli, ne misli“ oko 10 sekundi. Ovo bi trebalo da vežbate svake noći tokom šest nedelje. Čak 96 odsto ljudi koji savladaju ovu tehniku zapravo mogu da zaspu u roku od dva minuta nakon što zatvore oči“, zaključio je Džastin.

Video je postao viralan – pregledan je oko 3 miliona pregleda i na desetine hiljada komentara.

@_sleepbrainsleep_

Technique to falling asleep in 2 minutes! Insp. AsapSCIENCE on YT #sleep #fallasleep #insomnia #insomniac #learnontiktok #howto

♬ original sound – Sleep Brain Sleep – Sleep Brain Sleep

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar