U trendu

Zašto bi noću trebalo da sipate so u odvod? Ovaj neverovatan trik mnoge je spasio

So je nezaobilazan začin u svakoj kuhinji i koristi se skoro svakodnevno za kuvanje i kao dodatak jelima. Ali, ona nije dobra samo za hranu. Naime, so možete upotrebiti i ako imate probleme s odvodima i cevima, piše Metro.

Začepljene cevi mogu dovesti do problema kao što su nemogućnost dugotrajnog tuširanja, vrući tuš ili isključivanje vode dok čekate na popravku. Kako uobičajeni sastojci poput soli mogu pomoći? Evo kako…

Ako je začepljenje česti problem sa vašim cevima, ovaj korak možete povremeno obavljati kako biste im pomogli da bolje funkcionišu. Radi na odvodima u lavaboima, tuševima i kadama. Sve što vam treba je pola šolje praška za pecivo, soli i sirćeta i tri litra ključale vode.

Neposredno pre spavanja, kako bi rastvor mogao da stoji preko noći i imao više vremena da uradi ono što treba, uradite sledeće: Sipajte so i prašak za pecivo u odvod. Zatim dodajte sirće i ostavite da se smesa peni oko minut. Nakon toga isperite sa najmanje tri litra ključale vode. So će pomoći u razgradnji masti i emulgovanih masti tako da se mogu lakše ispirati kroz cevi pomoću sirćeta i tople vode.

Mešavina soli je dobar način da razbijete masnoću i druge proizvode za kosu koji mogu izazvati začepljenje, ali postoje svakodnevni koraci koje možete preduzeti da sprečite potrebu za čišćenjem odvoda:

  • Nemojte sipati ulje za kuvanje u odvod. Umesto toga, držite ga u staroj tegli ili posudi za kafu i stavite u kantu za smeće
  • Ne bacajte talog kafe u odvod. Bacite ostatke ili ga dodajte u kompost
  • Dodajte cediljku u vašu sudoperu. Ovo će uhvatiti sve komadiće hrane koje je lakše izabrati i staviti u kantu

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.