U trendu

Želite da vam je kuća uvek čista? Ove 4 promene čine veliku razliku

Sigurno padate na nos od posla u stanu, a on vam nikada nije dovoljno čist. I uvek se pitate zbo čega je to tako? Otkrićemo u čemu je tajna za uvek čist stan.

Kako da  imate uvek čist stan?

Ako želite čist stan, dovoljno je da usvojite ove četiri navike.

1. U stanu se ne nose cipele

Ok, bonton zabranjuje izuvanje, ali – to se odnosi samo na goste! Oni ipak dolaze samo povremeno i nakon toga vas svakako čeka detaljnije čišćenje. A svi vi koji živite u domu, možete se kroz njega kretati u kućnim papučama. Ulazak u stan sa cipelama ne samo da povećava prljavštinu, već može biti i opasan. Ulična prljavština nije dobra za zdravlje, pa je dobro da cipele uvek ostavite u hodniku. Ne, ne treba ni na trenutak da uletite da nešto uzmete.

2. Tajna čistog stana je u tome što njegovi stanari odmah pospremaju za sobom

Ovo je navika urednih domaćica koju će vam biti najteže da postignete. Jer, potrebno je da naučite sve svoje ukućane da očiste svoj nered. Zamislite ako svako pokupi svoje stvari, tašne, odnose cipele na mesto, veš spusti u korpu, uredno ga poslaže u ormare, opere suđe za sobom, pobaca svoje smeće, složi svoj krevet… Opa, pa to je toliko manje posla za vas! Da, to što svako sklanja za sobom je najveća tajna stana koji je uvek čist.

3. Nikada ne izlazite iz sobe praznih ruku

Ne morate da čekate vikend i detaljno spremanje da biste sve stvari vratili na svoje mesto. Dovoljno je da svaki put kada izlazite iz neke sobe iz nje ponesete po jednu stvar koja joj ne pripada.  Ovim vrlo malim manevrom možemo imati ogroman uticaj na čistoću našeg stana.

4. Tajna za uvek čist stan je da radite nekoliko stvari istovremeno

Da biste uvek imali sve na svom mestu, važna je veština  multitaskinga. Na primer, dok razgovaramo sa članovima naše porodice, možemo da presavijemo odeću i onda je spakujemo u orman. Treba pametno da raspolažemo vremenom, a stan će biti čistiji!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar