U trendu

Zimi vam se na prozorima skupljaju kapljice vode? Evo kako ih se možete rešiti za manje od 200 dinara

Budući da je zimi velika razlika između spoljne i temperature u domovima, često se događa da se na staklima prozora pojave kapljice vode, odnosno kondenzovana para. Jednostavno, kad vlaga u vazduhu dođe do hladnog stakla pretvori se u tečni oblik, odnosno kapi, prenosi The Sun.

Ako se ova vlaga često skuplja na vašim prozorima, to bi moglo dovesti do nakupljanja vlage u prostoru i buđi na prozorima, pa čak i na zidovima i drugim površinama na kojima se skuplja, pa je vredno isprobati trik kraljice čišćenja. Gospođa Hinch, čije je pravo ime Sofi Hinčklif, otkrila je ovaj jednostavni i jeftini trik idealan za zimski period na Fejsbuku i oduševila hiljade korisnika.

„Takve kapljice se nakupljaju na svakom prozoru u mom stanu i mislim da je to jako loše, a kupovina odvlaživača za svaku sobu za mene nije finansijski isplativa“, napisala je žena o svom problemu.

Mnogi su se javili sa komentarima, ali je jedna žena ponudila veoma interesantno rešenje. „Stavite malo mačjeg peska u staru vreću od čarapa ili tkanine i stavite je na prozorsku dasku. Rešenje je jeftino i možete ga koristiti godinama, i zaista pomaže“, odgovorila je članica po imenu Linda, rekavši da njena porodica preko zime koristi isti metod u starom kamperu, prenosi Večernji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)