Zmije ne podnose ove 3 biljke: Zaštitite svoj dom i posadite ih negde u blizini

Kako biste smanjili mogućnost pojave zmija u blizini svoga doma, trebate otkloniti potencijalna skrovišta koje zmije biraju.

Većina zmija bira hladna, vlažna i tamna staništa, kao što su gomile kamenja, drveta, dasaka, gusto žbunje ili visoka trava. Naime, miševi i glodari rado biraju ta ista mesta, piše Jutarnji list.

Pre svega, važno je redovno kositi travnjak i šišati žive ograde, posebno one koje rastu blizu zemlje. Složite kamenje i drva za ogrev dalje od bašte i kuće, ali bi bilo još idealnije na policama. Takođe, hranu za ljubimce čuvajte u zatvorenim posudama, prenosi Zdrav svet.

Ako vaše dvorište ili baštu posećuju zmije i glodari, razmislite o izmenama kako biste sprečili ulazak ovih štetočina. Podrežite travu da biste eliminisali skrovišta za zmije. Razmislite o postavljanju ograde otporne na zmije od čelične mreže, plastične folije ili mreže za zamke.

Koristite materijale koji zmijama otežavaju klizanje po njima, kao što su listovi božikovine, šišarke, ljuske jajeta i šljunak. Možda biste takođe želeli da razmislite o sadnji biljaka koje odbijaju zmije koje pružaju prirodnu odvraćanje.

Neki uobičajeni primeri uključuju neven, limunsku travu i pelin.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.