U trendu

Znate li već za trik s votkom? Zahvaljujući njemu odeća će mnogo duže mirisati sveže

Leti mnogi imaju isti problem – odeća se brzo usmrdi na znoj. Ali zahvaljujući ovom triku, možete se rešiti ovog mirisa za tren oka.

Kada odeća izađe iz mašine za pranje ili sušenje, miriše prelepo i čisto, a u zavisnosti od deterdženta ili omekšivača – prijatno cvetno.

Zar ne bi bilo lepo da majice, košulje i slično i dalje tako dobro mirišu? Zbog stresa, gužve u tramvaju i autobusu ili posebno vrućeg dana, naš omiljeni odevni predmet pun znoja i lošeg mirisa. Mirisi kuvanja ili dim cigareta takođe se lako talože u vlaknima. Odevni predmet tada završi u korpi za veš.

Međutim, postoji super jednostavan (iako pomalo čudan) trik za duže održavanje svežine rublja.

Čudotvorni lek za vraćanje svežine vešu

Sve što je potrebno je malo votke u bočici s raspršivačem. Naprskajte odeću, a zatim nekoliko puta peglom na paru prođite nekoliko centimetara iznad odeće. Vruća para izvlači votku iz vlakana i sa sobom odnosi ustajali miris.

Trik s votkom deluje i na vešu koji je još svež i samo treba duže da miriše čisto. Da biste to uradili, pomešajte jednake delove votke s vodom i poprskajte odeću koju ćete nositi.

Alkohol ubija bakterije koje inače uzrokuju neprijatne mirise znoja tokom dana. Tako svoju odeću možete nositi duže pre nego što ćete morate da je ponovo operete. Usput, miris votke vrlo brzo nestaje – tako da ne morate brinuti hoćete li mirisati na kafić kada obučete svoju košulju.

Votka ne ide u mašinu za pranje veša

Ako alkohol u votki ubija bakterije, trebao bi da možete da ga stavite u mašinu za dugotrajnu svežinu, zar ne? Nažalost nije tako.

Stručnjaci smatraju da votka u mašini može uticati na veš. Kako rublje iz mašine ne bi već izašlo plesnivo, mnogo je mudrije redovno i temeljno čistiti mašinu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)