U trendu

Znate li zašto služi ona izbočina na vratima veš mašine, nije samo ukras

Verovatno vam nije padalo na pamet da se zapitamo, ali jedan video na internetu nas je svakako pogurao da mislimo za šta je namenjena izbočina na vratima veš mašine.

Amerikanka Rene, tehničarka za popravke kućnih aparata je objasnila na svom TikToku o čemu se radi. Nakon snimka, za one koji su se pitali, je potpuno demistifikovala ovu ispupčenje na vratima mašine.

@renduh

Reply to @splgus w Hope this helps! #LaundryTok #WashingMachine #FrontLoadWasher #LearnOnTikTok #TodayILearned #WomenInSTEM

♬ original sound – Renae

Rene kaže da postoji koristan razlog zašto vrata ovih mašina imaju izbočinu okrenutu prema unutra: ‘Nije samo za ukras, vrlo je korisna’.

– „Kada imate mašinu s prednjim punjenjem, odeća se pomera mnogo više nego što bi se pomerala u onoj s gornjim punjenjem“ – objasnila je.

– „Dakle, razlog zašto su vrata tako izbočena prema unutra je guranje odeće natrag u bubanj dok se pere“ – dodala je.

Na taj način odeća neće zapeti unutar okvira vrata gde bi se mogla zaglaviti i oštetiti, dodaje.

Njeni pratioci na ovoj društvenoj mreži su je u komentarima pohvalili jer ih je naučila nešto novo.

– „Uvek sam se to pitao“; „Hvala što ste nam otkrili misteriju“; „Zabavna činjenica koju nisam znao da nisam znao„, pisali su ljudi u komentarima.

Poslove poput tehničara za popravku kućnih aparata mahom obavljaju muškarci, otud je Rene jedinstvena u celoj industriji, i njen TikTok nalog postaje jako popularan.

Često je pitaju kako je dobila posao tehničara za popravke.

– „Kompanija za koju radim je stvarno baš trebala puno tehničara u to vreme, tako da su me zaposlili bez iskustva“ – rekla je u drugom videu.

Nakon šest meseci, završila je obuku i na kraju postala tehničarka. Međutim, ona ne preporučuje svoj nekonvencionalni put.

– „Preporučila bih da idete u školu za to“ – savetovala je.

(Espreso/City magazin)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar