U trendu

Zovu ih “sveto trojstvo” blagostanja: Ove magične biljke privlače ljubav, novac i sreću

Svi mi težimo harmoniji i blagostanju u svom domu. Ali, s vremena na vreme, nije loše da malo i “poguramo” tu sreću, uz poznate savete feng šui majstora. Postoje tri biljke za koje ovi narodi Dalekog istoka veruju da vam mogu doneti izobilje u dom. Pa, čak da kod vas to i ne “uspe”, svakako su lepa dekoracija za svaki prostor.

1. Bambus – Srećni bambus je lak za održavanje, a feng šui majstori veruju da privlači pozitivnu energiju. Uvijena verzija bambusovog stabla privlači uspeh, a ako želite srećnu ljubav i stabilan brak onda dva bambusa stavite u jednu vazu. Za više uspeha i novca u kući čuvajte tri ili 9 bambusa, a najbolja pozicija je levi deo kuće, najviše udaljen od ulaznih vrata

2. Orhideja – Čaroban cvet orhideje u feng šuiju koristi se za pronalazak nove ljubavi. Ukoliko ste ustaljeni iskoristite magiju orhideje i čuvajte jednu u spavaćoj sobi, na noćnom ormariću pored kreveta.

3. Zlatni bršljan – Dekorativna biljka koja se savršeno uklapa u svaki dom, zlatni bršljan je savršen za odbijanje negativne energije. “Mrtav” ugao u kući, ćošak ili prazne police idealan su kutak za zlatni bršljan koji negativno odbacuje, a privlači svetlost, ističu feng šui majstori.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.