U trendu

„Aristokratska belina“ ponovo u modi

Dugo vremena je preplanuo, bronzani ten bio modni zakon – pa makar vam koža prirodno bila mlečno bela. Na toj modi dosta su zarađivali vlasnici solarijuma, kao i proizvođači sredstava za samopotamnjivanje – i zbog te mode su oni koji slepo prate trendove u velikoj meri oštetili svoju kožu neumereno se izlažući sunčevim zracima ili provodeći daleko previše vremena u solarijumu. Ukoliko vas je ta moda nervirala, ove sezone moći ćete da odahnete: „aristokratsko bledilo“ je ponovo u modi.

Sada možete mirno da se sklanjate sa sunca i da nikome ne objašnjavate da to činite da biste izbegli rak kože i preterano starenje; ukoliko želite, možete da se pretvarate da zapravo pratite modu. Sad, mada je svetao ten u modi, to ne znači da treba preterivati, pa da noćima ne spavate kako biste bili bledi. Takav ten izgleda nezdravo a, mada je bledilo u modi, u modi je i zdrav izgled. Ako vam je potrebna dodatna pomoć šminke, evo šta treba da uradite.

Za početak, neophodno je pripremiti kožu. Prvo i osnovno jeste da lice bude dobro očišćeno, nežno i vlažno od kvalitetne kreme (aristokratski izgled znači i negovan izgled). Za postizanje svetlog tena najvažniji su tečni puder i puder u prahu ili kamenu. Neki profesionalci predlažu nabavku kvalitetne pufne za puder.

Dobro, očistili ste lice i namazali ga kremom, šta dalje? Ako vam koža nije dovoljno svetla, možete naneti izbeljivač za lice. Zatim na red dolazi tečni puder, pa kameni puder. Međutim, to nije sve, jer lice ne treba da bude skroz belo – tako će izgledati nezdravo. Zato na kraju treba dodati malo providnog ružičastog rumenila na jagodice – tako ćete delovati sveže.

Još nešto: sve ove pudere treba nanositi u maloj količini, tako da imate što je moguće prirodniji izgled – idealno je da izgledate kao da uopšte niste nanele šminku, ili da ste je nanele sasvim malčice, koliko da istaknete prirodnu belinu i svežinu svog tena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.