U trendu

Bez preterivanja s parfemom

Nepotrebno je reći da volite svoj omiljeni parfem – samo, koliko ga nanosite? Da li preterujete s količinom? Jedna od nevolja s ljudskim čulom mirisa jeste to što se na neke stvari vrlo brzo navikne, pa se tako vrlo brzo može desiti da više i ne osećate miris svog najdražeg parfema i da vam bude teško da procenite koliko ste ga nanele. Za tu svrhu može vam poslužiti udisanje mirisa kafe; tako ćete ponovo moći da osetite miris svog omiljenog parfema – što ne znači da ćete ga i naneti u ispravnoj količini.

Ukoliko ste se ikad „gušili“ u tuđem parfemu, sigurno znate koliko je to neprijatno i valjda ne želite da takvo iskustvo priredite i svima koji se slučajno ili namerno nađu u vašoj blizini. Ako izuzmemo kao mogući razlog za preterivanje s količinom parfema to što ne možete da osetite njegov miris, postoji još jedan uzrok: mnoge žene veruju, naročito kada se radi o toaletnoj vodi, da će im nanošenje veće količine mirisa pomoći da on traje duže. Dakle, jeste, u početku će se miris malo više osećati, ali onda će se smanjiti i ceo dan ćete imati svoj omiljeni miris na sebi. Tačno? Ne baš.

Naime, čak 80 odsto mirisa toaletne vode ispari u roku od četiri sata. Nema veze koliko ste nanele – miris će na početku biti jak (prejak, ako ste se „okupale“ u njemu), ali kroz četiri sata velika većina će ispariti i skoro se uopšte neće osećati. Ukoliko želite dugotrajnije rešenje, bolje je da malo pakovanje toaletne vode nosite sa sobom i „štrcnete“ na svakih četiri sata.

Koliko bi, dakle, trebalo naneti parfema ili toaletne vode pa da efekat bude optimalan – prijatan, ali ne i prenapadan? Ukoliko se radi o parfemu, dovoljna je po kap na tačkama pulsa. Ako se radi o toaletnoj vodi, prsnite je četiri puta i biće sasvim dovoljno.

Želimo vam srećan i mirisan dan!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar