Bila je pojam lepote, ali sebi je bila neprivlačna

Holivudska ikona Odri Hepbern rođena je u Briselu, 4. maja 1929.. Počela je kao balerina, a završila kao jedna od najpopularnijih glumica svih vremena, koju većina pamti po filmovima kao što su ‘Doručak kod Tifanija’, ‘Praznik u Rimu’ i ‘Sabrina’.

Prava slika o jednoj od najvećih i najlepših svetskih glumica šokirala je mnoge. Realnost u njenoj glavi bila je drugačija.

U novoj knjizi ‘Odri u Rimu’ njen sin otkrio je javnosti pravu istinu o svojoj popularnoj majci, a osim intimnih stvari koje su u njoj pronašle svoje mesto, knjiga obuhvata i 200 privatnih fotografija, od kojih većina još nikad nije viđena.

Najmlađi sin glumačke ikone Luka Doti (44) navodi kako je poznata glumica smatrala da je ‘miks raznih defekta’.

„Bila je uverena da ima veliki nos i stopala, da je premršava i da nema grudi. Kada bi se gledala u ogledalo znala bi da kaže: ‘Ja zaista ne razumem zašto me ljudi smatraju lepom“, tvrdi njen najmlađi sin iz drugog braka sa italijanskim psihijatrom Andreom Dotijem, koji je svoju majku uvek smatrao savršenom.

– Čak i kada je uhvaćena negde u prolazu od strane brojnih paparaca, uvek je izgledala prelepo – tvrdi Luka.

„Ona se nikad nije skrivala od javnosti, uvek je bila na ulici, među ljudima i svi su je poznavali. Bila je dobri duh grada, i baš zato je većina fotografija s njom koje možete videti snimljena na ulici“, kaže sin.

„Baš kao i većina žena, imala je oko 30 do 40 naočara. One su bile odličan način da se maskira“, rekao je Luka o njenom zaštitnom znaku, velikim sunčanim naočarima i šalu.

Odri se udavala dva puta –  za američkog glumca Mela Ferera i italijanskog lekara Andreu Dotija. Sa Fererom je dobila sina Šona (1960.), a sa Dotijem sina Luku (1970.). Preminula je 1993. u 63. godini, ali kada je reč o starenju nije se nimalo bojala.

„Bila je jako srećna što se starenja tiče. To je za nju značilo više vremena za sebe i za svoju porodicu, daleko od sjaja Holivuda i gužve,“ rekao je Luka, kojem je najviše žao što nikad nije upoznala svoje unuke koje bi sigurno obožavala, prenose mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.