U trendu

Bliži s braćom i sestrama (2)

Potpuno je normalno imati čarke sa braćom i sestrama dok odrastamo. Međutim, lepo je biti blizak s njima kad odrastemo, ipak su vam to braća i sestre – a ako imate problem s tim, evo nekih predloga kako da poboljšate odnose s ovim dragim osobama.
Ne zaboravite na redovnu komunikaciju – kratki telefonski pozivi i porukice omogućiće vam da ostanete u kontaktu i da se osećate povezano s braćom i sestrama. Naravno da su viđenja uživo i zajednički provedeno vreme bolji, ali i česti pozivi i poruke će pomoći.
Bez zavisti kad se radi o tuđim bratsko-sestrinskim odnosima. Može se desiti da zavidite prijateljici koja se stalno viđa sa sestrom, uvek se grle, kao sijamske bliznakinje su, a vi i vaša sestra se vidite jednom mesečno, ali to ne znači da je vaš odnos sa sestrom loš – različiti ljudi su skloni različitim oblicima i količini komunikacije. Ako se vi i vaša sestra dobro osećate s tom količinom komunikacije, to je ono što je bitno.
Lepo se ponašajte prema bračnim partnerima svoje braće i sestara. Ne sviđaju vam se ti partneri? Zadržite to za sebe, izuzev ako se izrazito neprijatno ponašaju prema vama. Ako su vaš brat ili sestra srećni s bračnim (ili vanbračnim) partnerima, budite srećni i vi.
Ne morate da putujete istim kolima. Možda su vas roditelji, kad ste bili mali, kolima vozili na more ili na selo, a vi ste se konstantno svađali na zadnjem sedištu. Sad ste odrasli, i ako znate da se ne slažete dobro dok putujete istim kolima, a putujete na isto odredište, neka se svako pobrine za sopstveni putni aranžman. Možda je jeftinije da se svi "potrpate" u isti automobil, ali samo finansijski, ne i za vaše živce – plus nekoliko sati neprijatne atmosfere u zatvorenim kolima neće doprineti dobrim odnosima.
Izbegavajte teme oko kojih lako izbijaju sukobi, kao što su politika i religija. To može da deluje kao zdrav razum, ali se mnogi toga ne drže – i onda se s bratom ili sestrom žestoko posvađate zbog politike, i time ništa ne postignete osim da režite jedno na drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.