U trendu

Čemu služe serumi?

Ponekad, ma koliko se pazile, negovale i „lickale“, koža nam izgleda grozno. To može biti usled stresa, ili bolesti, ili dugog izlaganja naporu; može biti i otprilike u ovo doba godine, nakon jeseni, jer od hladnog vetra koža postane suva i gruba; a postoje i, jednostavno, neke posebne prilike kada želimo da izgledamo fenomenalno i da blesnemo u punom sjaju – a naša koža kao da baš i ne deli naš optimizam. Za takve prilike, to jest „instant oporavak“, mogu da posluže serumi.

Ovi instant serumi su koncentrati hranljivih sastojaka – aktivne materije koje daju koži sve što joj je potrebno za ubrzani oporavak. Površina kože dobije svežu boju, svetlija je, cirkulacija je podstaknuta, bore su manje vidljive i koža nam izgleda zategnutije. U dubljim slojevima je poboljšana gustoća vlakana elastina, ovi slojevi su bolje snabdeveni kiseonikom i brže se čiste. Već nakon nedelju dana upotrebe seruma (a kura obično traje tri-četiri nedelje, koliko koži treba da se obnovi) koža će izgledati nežnije i zdravije i postaće mekša.

Prilikom biranja ampula ili bočica sa serumima, pažljivo čitajte šta piše na nalepnici kako biste našli onu koja ima efekte koji su baš vama potrebni (dejstvo seruma se, naime, razlikuje od proizvoda do proizvoda – neki će ublažiti bore, neki će poboljšati tonus kože, a neki imaju višestruko dejstvo). Serumi su uvek u malim dozama, jer ne sadrže konzervanse, pa bi, da su u većem pakovanju, pri čestom otvaranju bočice ušao vazduh, što bi oslabilo dejstvo aktivnih materija. Pazite: ne preterujte sa ovim kurama! To su ipak snažni koncentrati i nije ih preporučljivo koristiti više nego jednom-dvaput godišnje; u suprotnom, možete poremetiti metabolizam ćelija kože.

Ono što je kod ovih preparata nepopularno svakako je njihova cena. Pošto sadrže veliki broj aktivnih sastojaka, visoko koncentrisanih, neizbežno je da budu skupi; s druge strane, upravo zbog jačine tih sredstava, dovoljno je upotrebiti male količine – ako pravilno odaberete serum, za mesec dana ćete postići koliko i sa tri specijalna tretmana u kozmetičkom salonu. Stara izreka: ko ne plati na mostu, platiće na ćupriji.

Nekako, cena postane manje bitna prvi put kad upotrebite pravilno odabrani serum i vidite rezultate; samo vam još ostaje da pazite da ne preterate s količinom…

Isprobajte – i uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.