Da li ste tome zaista posvećene?

Velika je razlika kad nešto radite jer se osećate prinuđeno na to, nije vam do toga, i kada radite nešto čemu ste zaista posvećene. Samo, neretko sebe zavaravamo da smo nečemu posvećene, i onda gubimo mnogo više vremena i energije nego što je neophodno.
Kada ste nečemu zaista posvećene, određenom poslu, deci, vezi, to se primeti. I vi to osetite. Hrabrije ste, odlučnije, i ne znate kako vam uspeva da nađete pomoć, ali vam uspeva. To sve ide jer znate šta radite i zašto to radite, znate šta je to što pokušavate da postignete i zašto. S druge strane, kad niste posvećene onome što radite, oklevate, ne usuđujete se da to zaista i obavite, odugovlačite, neodlučne ste – imate sanjarenja, spisak lepih želja, neispunjena obećanja i neznatno interesovanje, a nemate ništa konkretno urađeno.
Samo, kako znati da niste zaista posvećene onome što pokušavate, kad smo i te kako skloni da sami sebe lažemo o tome? Možete pokušati ovako. Mnogi pred Novu godinu donesu odluke šta će i kako će nadalje, moguće je da ste i vi to učinile. Prošlo je nešto vremena od Nove godine, pa, razmislite: šta ste konkretno uradile povodom stvari koje ste za Novu godinu odlučile da uradite? Čemu ste trenutno zaista posvećene? Kako se to čemu ste zaista posvećene u ovom trenutku uklapa u vaše planove za ovu godinu? Kad bi vas neko posmatrao, po čemu bi znao da ste zaista posvećene tome što radite, po kojim vašim delima? Koju ćete konkretnu stvar, bar jednu, učiniti kako biste pokazale da zaista jeste posvećene tome što pokušavate da postignete?
Iskreni odgovori na navedena pitanja pružiće vam bolju sliku o tome koliko ste zaista posvećene onome što pokušavate. Ne kažemo da tome zaista morate da budete posvećene ukoliko se radi o nečemu što zapravo ne želite, ali je dobro biti svestan pravog stanja stvari, kako biste mogle nešto i da preduzmete u vezi sa tim – recimo, da batalite to s čime odugovlačite, i posvetite se nečemu do čega vam je zaista stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.