Istina života: Kako samo jedna vrsta prevare može potpuno promeniti žene

Istina života je da jedna vrsta prevare može dosta promeniti žene!

Prevare u vezi mogu imati dubok i štetan uticaj na žene, kako na emocionalnom, tako i na fizičkom nivou. Fizička i emotivna neverstva predstavljaju izazov sa kojim se mnogi parovi suočavaju, a emocionalna prevara često ostavlja trajniji i bolniji trag. Prema bračnom terapeutu Tedu Kriegeru, emocionalna prevara može biti posebno bolna jer žene često grade svoju ljubavnu vezu na emocionalnoj intimnosti, smatrajući je temeljem svoje veze.

U nedavnoj terapiji s jednim parom, Krieger je svedočio koliko je teško ženama kada otkriju da njihov partner gaji duboke emotivne veze s drugim ženama, čak i bez fizičkog kontakta. U jednom slučaju, žena je bila slomljena kada je saznala da je njen partner razvio intiman odnos sa svojom sekretaricom, delili su lične trenutke i smejali se zajedno, što je ženu duboko povredilo.

U drugom slučaju, žena je reagovala na partnerovu fizičku aferu s internet poznanicama s ljutnjom i zgroženjem, ali nije doživela istu emocionalnu bol kao prva žena. Krieger objašnjava da ženski hormonalni sistem reaguje na emotivnu povezanost s partnerom, te da nedostatak te veze može dovesti do depresije i anksioznosti, utičući na hormone poput oksitocina i estrogena.

Prva žena je doživela osećaj izdaje i nepovezanosti sa partnerom nakon što je otkrila tajnu bliskost s njegovom sekretaricom, što je dovelo do dubokog emotivnog sloma. Dok par sada radi na spasavanju braka, za prvu ženu će biti potrebno više vremena da se emotivno izleči, dok druga žena lakše prevaziđe izazove s kojima se suočila, prenosi mondo.rs

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.