U trendu

Izbegavajte raspravu

Mnoge dame sklone su tome da, kada se s nečim ne slažu, o tome raspravljaju, objašnjavaju, pa se nekad i posvađaju s osobom s kojom su se raspravljale. Premda je nekad neke stvari neophodno raspraviti, često možete elegantno izbeći raspravu i jednostavno uraditi onako kako vi želite ili kako vi smatrate da je ispravno.
Na primer, neko vam uporno objašnjava na koji način vi treba da živite. Ne treba da pušite ni da pijete, treba da se hranite tako-i-tako, treba toliko-i-toliko da se krećete i da vežbate, treba da se ispravite, a zašto ne biste pokušale sa tim-i-tim poslom… Ukratko, neko vam se meša u život znatno više nego što vi to želite, bilo da se radi o osobi koju slabije poznajete, bilo da se radi o vašoj rođenoj majci – poštujete vi svoju majku i volite je, ali ste sada odrasla osoba i nemate ni najmanju želju da slušate pridike.
S nekim stvarima koje vam ta osoba kaže se slažete, s nekima ne, a ono s čime se apsolutno ne slažete jeste to da vama, odrasloj osobi, neko po pedeset puta ponavlja šta misli da vi sa svojim životom treba da radite. I nervira vas što ta osoba tako postupa i počnete da se raspravljate s njom, da se ubeđujete, da joj objašnjavate, pokušavate da joj stavite do znanja da vam takvo njeno ponašanje smeta, ona vam odgovara da vam priča veoma bitne stvari i da je to za vaše dobro, i na kraju se osećate još i više iznervirano, a ništa niste postigle.
Izbegnite to. U redu je jednom reći nekoj osobi da vam određeno njeno ponašanje smeta. U redu je reći to i dvaput, nekad i triput, ali ako do tada ona ne prestane, znači da je uzalud govoriti joj to, uzalud je raspravljati se s njom. Ukoliko ne želite da nastavi da vas nervira tim svojim ponašanjem, promenite taktiku.
Jedna mogućnost je da se sklonite od te osobe. Kad je daleko od vas i ne slušate je, neće vas ni nervirati; može svojoj mački da drži pridike ili da je ubeđuje kako treba da se ponaša, vas se to neće ticati niti će vam smetati. Ukoliko je to neizvodljivo ili ne želite tako da postupite, pokušajte da se suzdržite od rasprave. Saslušajte tu osobu onoliko koliko vam vreme i obaveze dopuštaju, smeškajte se, klimajte glavom, odgovarajte nešto neodređeno, i potom sa svojim životom radite ono što vi mislite da treba, radite onako kako vi umete, želite, možete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.