U trendu

Izračunajte sami idealnu visinu potpetice prema građi

Visoke potpetice zadaju probleme mnogim ženama, utiču na držanje, kičmu, a dolazi i do deformacije stopala. Pa, ipak, malo koja žena je spremna da ih se odrekne. Možda i ne trebate, jer postoje načini kako da izražunate idealnu visinu potpetice za vašu građu. Kako prenosi aktuelnosti,us, postoje tri načina kako da odredite idealnu visinu potpetice.

Visina pete za svakodnevno nošenje

Ova metoda će vam pomoći da odredite najzdraviju visinu potpetice koju ćete nositi za posao ili tokom drugih obaveza u toku dana. Potrebno je da izmerite stopalo i da dužinu stopala podelite sa brojem 7. Neki lekari kažu da štikle ne bi trebalo da budu veće od 4 cm ako ih nosite svakodnevno.

Savršena visina pete

Suština ove formule je da savršene potpetice treba da budu dovoljno visoke da stvore idealan odnos dužine nogu i visine. Računate tako što visinu podelite sa visinom nogu i oduzmete od broja 1,61, a zatim dobijeni broj pomnožite sa 10, piše Bright Side.

Maksimalna visina potpetice

Sedite na stolicu sa ispruženom nogom. Opustite stopalo i ne umirite prste. Izmerite rastojanje od pete do prednjeg dela stopala (do dela koji dodiruje zemlju kada ste na štiklama). Ovo merenje ukazuje na prirodni nagib vašeg stopala i idealnu visinu štikle. Broj koji dobijete i vaša idealna visina cipela. Za većinu žena, maksimalna visina obuće bila bi od 7 do 9 cm.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar