U trendu

Jutarnje vreme samo za vas

Jutra mnogih dama počinju nervozom: isteturati se iz kreveta, spremiti se za posao, spremiti decu za školu, ispratiti muža… Sve se obavlja što je brže moguće, u poslednji trenutak ili kasnije, i tako dan počinje stresom. Svaki dan. To se može ublažiti ukoliko ste voljne da ustanete pola sata ranije.
Kako će vam pomoći da ustanete pola sata ranije kad ionako ne uspevate da se naspavate? Ustati pola sata ranije ili kasnije ne čini veliku razliku u tome hoćete li se naspavati, a ako ustanete pola sata ranije, imaćete tih pola sata samo za sebe.
I kako da iskoristite tih pola sata? Za ono što vas relaksira. Nipošto za neki dodatni poslić, sređivanje ovoga ili onoga, jer će vam to samo povećati stres. Umesto toga, setite se šta je to što vas opušta. Možda je to tuširanje, mazanje neke lepe kreme na telo, šminkanje na miru, možda je to slušanje omiljene muzike (ukoliko se brinete da ne probudite ukućane, upotrebite MP3 plejer), čitanje, malo jutarnje gimnastike (ona bi vam svakako koristila), šetnja, meditacija, posmatranje oblaka, životinja, prolaznika…
Posle tih pola sata bićete razbuđene i opuštene. Uz to, nećete imati osećaj da od ranog jutra jurcate oko drugih – eto, dan ste počele ugađajući sebi. Još jedna dobra strana: vaša porodica primiće vaš jutarnji mir isto onako kako bi primila vašu jutarnju nervozu. Ukoliko ste vi smirene, i vaša deca će se osećati tako, pa će i ona kasnija jurnjava zapravo da protekne znatno mirnije.
Ako mislite da bi to moglo da vam pomogne, probajte! Ima dama koje su otkrile da im tih pola sata ujutru posvećenih sebi pomaže, makar to značilo i pola sata sna manje, jer tako lepše počne dan i njima i njihovim porodicama, i to dobro raspoloženje prenese se i na ostatak dana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.