U trendu

Kada napuni 45 godina, svaka žena mora da počne da jede ove semenke

Semenke su odličan izvor vitamina i proteina, kao i minerala i jedinstvenih eteričnih ulja. Za naše telo imaju lekovit efekat pa se stoga preporučuju naročito ženama starijim od 45 godina.

Žene u predmenopauzi i menopauzi moraju da jedu ova četiri semena ako žele da ublaže ili spreče simptome menopauze.

Ove semenke uspešno sprečavaju kardiovaskularne bolesti, starenje kože i kostiju, a jača kosu i nokte.

Pre upotrebe seme treba da se potopi u vodu 3 do 7 sati. Zatim ove semenke umešajte sa voćem ili jogurtom i konzumirajte svaki dan.

Ako želite da imate dobrobiti od ovih semenki, svaki dan pojedite po 2 kašike jednog od ova 4 semena.

Čia semenke

Bogate su omega 3 masnim kiselinama, čak više i od lana i od lososa. Sadrže antioksidanse, a samo 2 kašike ovog semena imaju 18% kalcijuma i 4 grama proteina. Imaju nizak sadržaj holesterola i natrijuma, a obiluju vlaknima, kalcijumom, fosforom, magnezijumom, bakrom, kalijumom, manganom, gvožđem i cinkom.

Laneno seme

Seme lana sadrži omega 3 masne kiseline, antioksidanse, minerale i vitamine. Bogato je vitaminom B i magnezijumom. Pomaže u podmlađivanju kože, poboljšava probavu i uklanja višak kilograma.

Susam

Odličan je izvor proteina, kalcijuma i magnezijuma. U 100g susama se nalazi folna kiselina neophodna za telo jedne žene. Dve kašičice ovog semena će ojačati kosti, zglobove i uništiti želju za slatkišima. Uspešno se bore protiv raka i poboljšavaju sveopšte zdravlje.

Kinoa

Kinoa sadrži 9 esencijalnih proteina, vitamina, aminokiseline, enzime i važne minerale. Kinoa je odlična zamena za meso jer sadrži proteine. Pomaže u opuštanju mišića tela i krvnih sudova, ali pomaže i u borbi protiv raka, dijabetesa, ateroskleroze i mikroba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)