U trendu

Kako da skinete vodootpornu maskaru i da vam sve trepavice ostanu na mestu

Otporna na znoj, suze i vodu, vodootporna je maskara neretko zvezda prolećne i letnje rutine šminkanja. Svakako, uveče je treba obavezno skinuti, ali to nije tako jednostavno, a tu klasični skidači šminke uglavnom ne pomažu. Ključno je koristiti ulje, odnosno formulu koja će rastopiti samu boju i teksturu maskare.

– Najbolji način je natopiti blazinicu uljem i prisloniti je na zatvoreno oko te lagano kliziti u smeru trepavice, kako biste lagano odstranili boju. Radite to na spori, nežan način, trepavice i oči su vrlo osetljivo mesto – otkrila je američka šminkerka Bina Khan, za TZR.

Tokom procesa treba malo pričekati, kako bi se boja skroz rastopila, jer trepavice su osetljive i ne bismo smeli da ih trljamo jer mogu krenuti da ispadaju. Nema brzine kod skidanja vodootporne šminke, ona je postojana i to joj je svrha.

Odlična je za svečane prilike i slična događanja, ne samo na suncu, već i uveče, kad je bitno da se sve što ste naneli na lice ne rastopi.

Osim trepavica, osetljive su i oči same po sebi. Kožu na tom mestu treba negovati kremama s visokim procentom hidratacije, pa čak i ujutro pre nego se našminkate.

Na taj način koža će bolje podnositi promene temperature i šminku koju svakodnevnom stavljate.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.