Kako da za 30 dana preporodite kosu: 2 jeftina sastojka će napraviti čudo

Probali ste razne preparate, ali i dalje muku mučite sa retkom i suvom kosom? Onda je vreme da probate nešto drugačije, i okrenete se domaćim rešenjima.

Mnoge žene imaju problem sa kosom. Retka, suva i problematična kosa nikome nije poželjna. Faktori kao što su stres, vremenski uslovi, promena godišnjih doba znatno utiču na kvalitet kose, kao i na njeno opadanje.

Postoji mnoštvo preparata u ponudi, koji obećavaju visok kvalitet kose i njen oporavak. Međutim, često menjanje preparata može dodatno ošteti kosu i usporiti njen rast.

Ipak, postoji jedan trik. Ključ leži u 2 sastojka koja je potrebno dodati šamponu. Reč je o eteričnim uljima ruzmarina i mandarine koja se mogu naći u parfimerijama, prodavnicama zdrave hrane ili specijalizovanim prodavnicama eteričnih ulja.

Potrebno je 5 kapi ovih esencijalnih ulja sipati u 700 ml šampona i dobro protresti bočicu. Nakon toga kosu oprati na uobičajen način.

Ono što je dobro u vezi sa ovim trikom jeste što nema bojazni od zamašćivanja kose, jer je koncentracija ulja veoma niska, a sadržaj masti znatno niži od uobičajenog ricinusovog ulja koje se najčešće koriste za negu kose.

Rezultati će postati vidljivi nakon mesec dana redovne primene ovog trika. Kosa će biti gušća, jača i zdravija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.