Koju boju muškarci najviše vole da vide na ženama

Šta obući za prvi sastanak?  U većini slučajeva je najbolje da izaberete onu kombinaciju u kojoj se osećate najbolje, ali ako ne želite da ništa prepustite slučaju i izgledate najatraktivnije moguće za svog potencijalnog partnera, savetujemo vam da izaberete boju koju muškarci najviše vole da vide na ženama.

U pitanju je, naravno, crvena, a nedavno je urađen i naučni eksperiment koji je to potvrdio. Naime, dva psihologa sa Univerzita u Ročesteru su grupi muškaraca podelili fotografije istih žena u različitim bojama odeće. Učesnici eksperimenta su onda dobili zadatak da rangiraju žene na fotografijama po različitim kriterijumima.

Velika većina njih je izabrala žene u crvenoj odeći za najatraktivnije. Oni, međutim, ih nisu percepirali kao posebno inteligentije ili simpatičnije od žena u odeći drugih boja.

Istraživači smatraju da ovakve muške preferencije nisu isključivo plod uticaja društva, već imaju i biološku pozadinu. Naime, poznato je da je lice žena rumenije tokom ovulacije, što privlači muškarce i ohrabruje ih da im priđu. Očigledno je da su oni iz ovog razloga evoluirali da crvenu boju smatraju atraktivnijom na ženama od drugih.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.