U trendu

Krema koju ste nekad koristile

Skoro svako je imao bar neki lep period u životu, period kada se osećao dobro, zdravo, uspešno, ili makar bolje nego sad. Moguće je mentalno se bar delimično vratiti u to vreme – recimo, kremom za lice koju ste nekad koristile.
Setite se nekog ranijeg perioda kada ste se osećale bolje nego sada. Ne mora ukupno uzev bolje, može i bolje bar u nečemu, na primer, bile ste zdravije, ili ste imale više energije, imale ste više optimizma, tako nešto. I setite se koju ste kremu za lice tada koristile. A onda, nakon što ujutru očistite lice, namažite ga tom kremom (pod pretpostavkom da vam sada neće naškoditi, da niste u međuvremenu postale alergične na nju ili tako nešto).
U čemu je stvar? U tome što će vas miris te kreme na vašem licu smesta podsetiti na taj period vašeg života, na to kako ste se osećale, i ponovo ćete se, bar delimično, osetiti tako. Nije stvar toliko u kremi, koliko u njenom mirisu – mirisi su nam svima, bili toga svesni ili ne, jako važni, i neretko smesta izazovu asocijacije na ono što je nekada išlo "u paketu" s njima, na primer, na osećaj zaljubljenosti.
Pošto je trik zapravo u mirisu, jasno je da ne morate da se poslužite baš kremom kako biste prizvale to dobro osećanje. Podjednako dobro može da posluži i parfem, određeni gel za tuširanje, miris nekog posebnog peciva ili kolača kakve su pekle vaša majka ili baka, miris borova koji ste kao dete osećale na letovanju… Miris koji povezujete s nečim pozitivnim, i sa osećanjima koje biste volele da obnovite.
Naravno, to osećanje neće potrajati baš celog dana – miris će izvetriti, a i ako ga obnavljate osećanje će, ukoliko ga ne podstičete nečim pozitivnim, oslabiti. Međutim, taj miris će vam pružiti bar nešto vremena tokom kojeg ćete se osećati bolje, što će vam svakako prijati, a možda vam i pruži dovoljno snage da učinite još nešto od čega se osećate bolje, i još nešto… I shvatite da je ona nekadašnja osoba, koja se zbog nečega osećala bolje nego vi sada, i dalje tu, u vama, i samo čeka da je pozovete pa da vam opet bude dobro.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.