Kult tela

Već duže vreme kao da vlada kult tela: telo mora da vam bude savršeno oblikovano. A kad vidite šta je ono što neki smatraju savršeno oblikovanim, pomislite da vi nikad nećete izgledati tako. I dobro je što nećete, jer se neretko radi o potpuno neprirodnom izgledu.
Recimo, žena dečačke građe, s mišićima izgrađenim napornim radom u teretani – i bujnih grudi. Grudi koje prirodno ne bi mogle da postoje na toliko mršavom telu – telo mora imati nešto masnog tkiva da bi ta masnoća dovela do rasta grudi, ako tog masnog tkiva nema, dojke će biti male.
Nekada se upitate kako ta manekenka, model ili šta je već može da ima takvo telo, a vi ne možete. Pa, nije baš da ne možete – možete i vi da dosta vremena provodite u teretani dok ne dobijete takve mišiće, da se držite striktnog režima ishrane kako biste masnoće u organizmu svele ispod zdrave mere, kao i da odete na plastičnu operaciju grudi kako biste dobile veće nego što je normalno za mršavu građu, ili oblika kakav ne postoji u prirodi. Samo, da li to želite?
Mnoge dame bi rekle da ne žele, ali potajno bi ipak želele da i one tako izgledaju, da se i njima tako dive. Jer, danas kao da je pravilo da, ako ne izgledate onako kako je neko zamislio da treba da izgledate, vi ste niko i ništa. I, ma koliko vi ne želele da povlađujete potpuno nezdravim trendovima, ipak vam se negde "uvuče" da ste gubitnica jer nemate mišiće izgrađene u teretani, manjak zdrave količine sala i grudi dobijene plastičnom hirurgijom (a kad ste već krenule sa "seckanjem", mogle biste i da zategnete lice, "popravite" nos, uši i usne, mogle biste i hirurški da odstranite masnoću iz tela…).
Kad vas uhvate takve misli i/ili takvo raspoloženje, setite se šta ste sve dobro uradile u životu, veliko ili malo. Jeste, bilo je i loših stvari, ali nemojte sad o tome da razmišljate, razmišljajte o dobrim. Nakon toga, bavite se onim što vas ispunjava zadovoljstvom i čini da se dobro osećate. Postupak ponoviti po potrebi, sve dok ne prestane da vas "kljuca" da ste gubitnica. Niste gubitnica – a nemate ni toliki problem sa samopouzdanjem da svaki čas trčkarate "pod nož" i da prekomernim vežbanjem i gladovanjem upropašćujete zdravlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.