U trendu

Mrzi vas da to radite za sebe

Žene se neretko osećaju obaveznim da čine hiljadu i jednu stvar za druge – za roditelje, decu, muža, prijatelje… A kada treba nešto da učine za sebe, previše često za to nemaju snage, ne stignu, ili ih jednostavno mrzi. A ne bi trebalo tako.
Recimo, ona se oseća obaveznom da deci i mužu spremi neko kuvano jelo, moraju bar jednom u toku dana da pojedu nešto kuvano. A kad se zadesi da je sama – ma, nema veze, neće valjda da se bakće sa spremanjem nečeg samo za sebe, može i "suva hrana". Ili, redovno će ići na depilaciju ako će biti viđena (leto je pa će joj noge biti otkrivene, ili je "sezona slava" ili neki praznik pa će biti u suknji, ili…), a ako ne, nema veze, jeste da više voli kada su joj noge glatke i izdepilirane, ali zašto da se udešava ako je niko neće videti? I tako redom.
Naravno, povremeno uzimanje "suve hrane", peciva iz pekare i sličnog umesto nekog hranljivijeg i zdravijeg obroka vas neće ubiti. I nije neophodno biti konstantno opterećen savršenim izgledom, mada svakako treba barem redovno voditi računa o ličnoj higijeni. Ali, ako vas redovno mrzi da se potrudite ukoliko je nešto samo za vas, time sebi šaljete poruku. Poruku da vi niste bitne, da niste vredne truda, da se o vama ne treba brinuti. I, vremenom, poverujete u to, i osećate se sve lošije, a ni same niste sigurne zašto.
Volite same sebe. Brinite se o sebi. Nije neophodno da redovno jedete kuvano, ali bi trebalo da se hranite zdravo kad god to možete. Negujte sebe i udešavajte se, i to ne samo kad očekujete da će vas drugi videti – činite to zbog sebe, radi sopstvenog uživanja. I zato što tako sebe podsećate da vi jeste vredne pažnje, vredne brige, vredne ljubavi. Niste samo kanta za otpatke u koju se može strpati bilo šta, ionako će biti bačeno u kontejner, vi ste prelepa i predivna osoba o kojoj treba voditi računa. Ne dopuštajte nikome, a najmanje samoj sebi, da vas ubedi u suprotno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.