Najlepši deo negovanih ruku – nokti

Najgori period za očuvanje negovanih ruku i noktiju je sigurno zima. Koža ruku lako puca na vetru, a nokti počinju da se listaju. Nezaobilazni pratilac su i zanoktice, koje, pored toga što izgledaju vrlo ružno, bolne su. Saveta na ovu temu nikada dosta, ali čini se da je premalo vremena u životu zaposlene žene. Najkraći savet je da probate da nosite neku dobru kremicu za ruke svuda sa sobom te da ih mažete posle apsolutno svakog pranja ruku. Napravite jedan dan probe da biste videli da li možete da se izborite sa ovom obavezom.

Ako ste osoba koja više voli da se jednom u nedelji pozabavi ovim problemom, ali zato to čini veoma kvalitetno, onda za vas imamo sledeće predloge.

Zanoktice

Koristiti vitamin E u svakom obliku. Mnogi proizvodi svetskih kozmetičkih kuća u svojim kolekcijama imaju losione koji sadrže vitamin E. Mi predlažemo direktno nanošenje kapsula vitamina E ili vitaminskog ulja. Nanosite ga na kožu oko noktiju i utrljavajte.

Maslinovo ulje, kao najstariji recept. Potapanje noktiju u neku vrstu kupke od maslinovog ulja podrazumeva tretman koji traje dvadesetak minuta.

Toplo mleko, kao noviji savet.

Ako želite da zaboravite na postojanje zanoktica, stalno mažite ruke. Tu se vraćamo na početak naših malih saveta. Ako se koži održava njena prirodna vlažnost, uticaj vetra, pretople vode i slabo obrisanih ruku neće moći da preovlada i stvori dobar „teren“ za zanoktice.

Ne preporučujemo sečenje zanoktica. Bolje je da posle tretmana povlačite zanoktice ka korenu nokta peškirom ili mekanom tkaninom.

Negovanje noktiju

Badem. Sadrži linolinsku kiselinu, koja održava ćelije noktiju podmazanim. Pored toga što je veoma ukusan, badem je u ovoj oblasti i koristan. Nemojte ovo shvatiti kao poziv na kolače.

Koristite očvršćivače noktiju sa kalcijumom. Oni će ojačati i očvrsnuti nokte. Nanesite ovaj svojevrsni lak i ispod vrhova noktiju, pa ćete tako dobiti dodatnu čvrstinu.

Dok se kupate i utrljavate kondicioner u kosu, gledajte da to bude i tretman za nokte. Proteini iz kondicionera će blagotvorno uticati i na nokte.

Oblikovanje noktiju

Naravno da je oblik noktiju stvar ličnog ukusa. Nake žene vole da im nokti budu kvadratni, tj. uglasti, neke opet da su zašiljenih vrhova ili ovalni, koji spadaju u klasiku. Jedan od novih oblika je ovalno-kvadratni. Vrhovi nokta su i dalje uglasti, ali je ivica nokta koja vodi do vrha i dalje okruglasta, te mu daje ovalni izgled. Ako obratite pažnju na ruke poznatih ličnosti, nemojte se začuditi ako primetite da je ovaj oblik gotovo najzastupljeniji.

I ne zaboravite, „slatke boje“ bobica: crvena, tamnoružičasta, ljubičasta, trula višnja, boja tamnog purpura, boje su noktiju za ovu sezonu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.