U trendu

Ne mora da zanima i njih

Dobro je kad imate neka svoja interesovanja, nešto što vam okupira misli. Život je mnogo sumorniji bez toga. Samo, nije loše imati na umu da ono što zanima vas, o čemu stalno razmišljate i o čemu biste uvek mogle da pričate ne mora nužno, ili u podjednakoj meri, da zanima i druge.
Jedan od čestih primera, kada su dame u pitanju, jesu bebe. Sasvim je normalno da se mama stalno vrti oko svoje bebe, da je fascinirana svime što njeno bepče uradi, ali nije verovatno da će i drugi deliti tu fascinaciju, da će biti spremni da stalno iznova slušaju o tome koliko je beba spavala, koliko je jela, kako se nasmešila, progugutala, piškila, kakila…
Ili, recimo, oduševi vas neki film ili knjiga. I o tome pričate svima koje znate, neki film nisu ni videli, neki jesu ali ih nije oduševio kao i vas, neki su taj film videli pre deset godina i tada im je bio zanimljiv ali ne žele da ponovo "prežvakavaju" priču o njemu niti da slušaju vaše izlive oduševljenja. Ili, neretko se dešava da dame koje vole da gaje biljke u saksijama satima mogu da pričaju o tome, navode svaki detalj o gajenju biljaka, šta su sve radile, šta su pokušavale, šta im je uspelo, šta nije, svakog gosta će vući da pogleda njene biljke, bez obzira na to da li gosta to uopšte zanima…
Naravno, nisu samo žene takve, ima i muškaraca koji se strastveno bave nečim i u stanju su da satima pričaju o tome, pa i da "udave" one koje to ne zanima, koji slušaju iz učtivosti i smišljaju izgovor da pobegnu.
Super je kad postoje stvari koje vas zanimaju i normalno je da želite o tome da pričate sa nekim. Samo, uzmite u obzir to da ne dele svi tu vašu strast, i da ono što je vama zanimljivo nekom drugom može da bude neizmerno dosadno – baš kao što i ono što je nekom drugom jako interesantno vas navodi na kolutanje očima i bežanje od sagovornika ili menjanje teme. Zato, nije loše birati sa kime ćete razgovarati o onome što vas interesuje. Ukoliko ne poznajte nikoga ko deli vaša interesovanja, za mnoge stvari postoje udrženja ljubitelja, pa biste tamo mogli da sretnete one koje zanima isto što i vas – a postoji i Internet, preko koga je, šta god da je to što vas zanima, uvek moguće naći još neke ljude koje interesuje to isto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar