U trendu

Njegovo veličanstvo šešir (2)

Pri izboru šešira potrebno je obratiti pažnju na nekoliko ključnih detalja koji će doprineti maksimalnom isticanju crta vašeg lica. Prvo pravilo kaže da, bez obzira na iznenadne simpatije i poriv da se momentalno kupi određeni (i nijedan drugi) šeširić, obavezno treba probati šešir i nakon toga biti (ponekad i surovo) iskrena prema sebi. Iako šešir deluje neodoljivo, ne treba posmatrati sebe kao Ingrid Bergman ili Odri Hepbern iz najboljih dana: neophodno je pronaći pre svega dobar oblik.

Pod dobrim oblikom se, opet, podrazumeva ona forma šešira koja odgovara crtama lica i obliku glave. Ali, to je ujedno i olakšavajuća okolnost – kada jednom pronađete odgovarajući oblik, možete svuda u svetu bez straha dopunjavati svoju kolekciju. Generalno, osobama sa ovalnim licem odlično stoje skoro sve vrste šešira. Onima sa okruglim ili četvrtastim oblikom lica malo je teže da pronađu pravi šešir, ali i tu postoji nekoliko trikova: treba, na primer, nakriviti šešir pod određenim uglom ili nositi širok obod. Osobama s „dugim licem“ preporučuje se da izbegavaju visoke šešire – tu će pomoći navlačenje oboda nisko na čelo (a ujedno dodati i potrebnu primesu tajnovitosti).

Važan momenat nošenja šešira je izbor pravog ugla pod kojim je obod nagnut. Ovo je ujedno i dobar metod prilikom kupovine: ukoliko vam nakon svih podešavanja i spuštanja šešir ne deluje kako treba, odustanite. Nemojte se stideti da isprobavanju posvetite potrebno vreme, bez obzira na ljutite poglede prodavca. Kupovina šešira je ozbiljna stvar i prava ljubiteljka se neće ustezati da tom zadatku posveti dužno vreme i pažnju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.