Odaju vas bore (2)

Obrazi i nos: za nos postoji puno izraza, kao „digao je nos“, „oborio je nos“ (u simpatičnijoj varijanti, „oborio je njuškicu“), „iskrivio je nos“… Nos može da odaje snagu karaktera; obrazi odaju uzbuđenje (recimo, crvenilo zbog radosti ili sramote). Bore ispod nosa i sa spoljašnje strane usta imaju svi, jer su nezaobilazan deo mimike; ako su veoma duboke i naglašene, znači da koža više ne odoleva teretu godina.

Ako imate dve linije koje kreću ispod očiju, spuštaju se duž strana nosa i ulivaju u bore sa spoljnih strana usta, vi ste intuitivna, svestrana i komunikativna osoba. Dve uspravne bore na obrazima, paralelne s nosem, ukoliko nisu naglašene, ukazuju na osetljivu osobu koju je lako povrediti, a ukoliko su naglašene, ukazuju na „buru osećanja“ – da osoba često ima uzlete oduševljenja, ali i da lako pada u apatiju. Bora koja se spušta ispod uha naniže pokazuje da je osoba tvrdoglava i zatvorena u sebe.

Usta: tu je moguće naći tri tipa bora. Dva tanka ureza na spoljašnjoj strani usta nastaju kod suviše suzdržane osobe, one sa „stegnutim“ osmehom. Guste, uspravne bore iznad gornje usne ukazuju ili na osobu stariju od 40 godina, ili na onu koja ne ume da izrazi neka teška osećanja. Horizontalna crta iznad gornje usne može da znači da seksualni odnosi i nisu baš najbolji.

Brada: tu se izražavaju snaga volje, instinkti i najdublje želje (recimo, one povezane sa seksualnošću ili agresivnošću). Vertikalno udubljenje na vrhu brade znači da osoba ciljeve postiže pre zavođenjem nego agresivnošću, mada definitivno ima snagu volje i za ovo drugo. Bora u obliku izvrnutog latiničnog slova „c“ označava ili tvrdoglavu ili preterano neodlučnu osobu, a bora u obliku latiničnog slova „v“ znači da osoba nije dovoljno uporna u ostvarivanju svojih ciljeva.

Vrat: to je veoma nežan deo tela, koji prvi gubi elastičnost i zategnutost. Horizontalne, prstenaste bore na vratu ukazuju na strastvenost i zavodljivost, a ukoliko su jako izražene, u pitanju je veoma zavodljiva osoba, koja je u stanju da sve proživi u potpunosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.