U trendu

Ovih 7 znakova karakterišu inteligentnu ženu koja zna šta želi od života

Ne znači da je pametan neko ko je stekao visoko obrazovanje. To je, naravno, poželjno, ali nikako nije garancija. Ako vas karakterišu neke od ovih osobina, vi ste pametna žena.

1. Konstantno razmišljanje

Njen intelekt retko kada odmara, jer je uvek nečim zaokupljen. Bavi se suštinom, zadacima, a ne drugim ljudima. Ona je sistematična, dobro organizovana, analizira, logički zaključuje, ne donosi ishitrene odluke. Uvek tri puta izmeri, pre nego što preseče.

2. Radoznalost i elokventnost

Ona puno čita i zanimaju je različite oblasti. Naravno, nije ekspert u svemu, ali može da vodi intelektualne razgovore i o ekonomiji i o politici, istoriji, može da suprotstavlja mišljenja sa drugima… Ima svoje stavove i principe. Drugi se dive njenom znanju i elokventnosti. Isto tako i ona uživa u slušanju mudrih ljudi.

3. Istančan ukus i oko za umetnost

Pametna žena ne kupuje nešto zato što drugi to nose. Umesto kvantiteta bira kvalitet, bilo da je u pitanju garderoba, hrana, knjige, putovanja, umetnost… Ne oduševljava se popularnim stvarima, ima svoj ukus i ceni kreativnost, autentičnost i prave vrednosti.

4. Definisani ciljevi

Ne može baš sve da se isplanira, ali ona ima okvirni plan šta želi da postigne u životu i ide ka tome. Drži se svog plana, posvećeno, ne dopušta da je život nosi, već se bori za ono šta želi i do čega joj je stalo.

5. Pažljivo odabrano društvo

Dok kolege i porodicu ne možemo da biramo, prijatelje možemo. Pametna žena okužuje se pozitivnim, mudrim ljudima, koji su otvorenog duha, tolerantni…Oni je inspirišu, motivišu da bude još bolja, hrabre je na putu da ostvari svoje snove, kao i ona njih. Okružuje se onima od kojih može da nauči.

6. Harmonija intelekta i tela

Pametna osoba shvata da joj je za kvalitetan život potrebno snažno mentalno i fizičko zdravlje. Zato ona ne radi samo na razvoju svog intelekta, već vodi računa i o telu, živi zdravo i trudi se da bude u harmoniji sa prirodom i sa svojim bićem.

7. Snalažljivost

Pametna se žena može da se snađe u svakom trenutku, zna kada treba da primiri, kada da bude malo nevešta i pusti druge da misle drugačije. Ona će to da iskoristi da otkrije prave namere ljudi sa kojima komunicira, jer drugi ne očekuju da žena bude nadmoćnija, naročito kada je u pitanju posao.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)