U trendu

Pažljivo sa svetlucavom šminkom

Novogodišnji praznici mogu da podstaknu želju da izgledate glamurozno, a jedan od načina da to postignete može da bude i svetlucava šminka. Kao što mnoge dame već dobro znaju, tu je potreban priličan oprez kako ne bi došlo do toga da ličite na novogodišnju jelku sa sve ukrasnim lampicama.
Glavni trik je u tome da ne preterate. Recimo, sasvim je u redu da stavite srebrnu senku na oči (pod pretpostavkom da vam to dobro stoji), ali je loša ideja da tome dodate i svetlucavi karmin ili sjaj za usne; malo konzervativniji ruž će znatno bolje izgledati i doprineti tome da svetlucava senka za oči ne deluje preterano.
Uz svetlucavu šminku može dobro da se uklopi i metalik svetlucava garderoba, ali je i tu, naravno, potreban oprez, kako vas ne bi pitali sa koje ste jelke pobegli. Ne bi trebalo da kompletna garderoba bude metalik izgleda, dovoljno je da jedan njen deo bude takav (ili tašna, recimo), možda dva. Takođe, ne treba preterivati s mešanjem boja – ako obučete i zlatnu i srebrnu metalik garderobu, to će izgledati neukusno.
Mnoge dame vole sjaj za usne ili svetlucavi karmin. S dobrim razlogom; oni mogu da vam daju glamurozan izgled. Međutim, treba uzeti u obzir i to da su svetlucavi karmin ili sjaj za usne veoma upadljivi i da će biti prenapadno ako uz to stavite i svetlucavu senku za oči, izuzev ako je svetlucanje te senke veoma blago. I tu važi ono staro pravilo da možete da naglasite usne ili oči, ali ne oba istovremeno.
Novogodišnji praznici su odlična prilika da se poigrate svetlucavom šminkom, a da se pri tom ne osećate glupo, ili kao da ste pobegle iz cirkusa ili s nečije jelke. Takva šminka može odlično da stoji damama koje umeju da je nose, a i one stidljivije se mogu lepo zabaviti eksperimentišući. Samo pazite da ne preterate i da ne delujete prenapadno, i postići ćete glamurozan izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.