Pet načina da naterate kosu da vam brže raste

Pravilno češljanje podstiče cirkulaciju i omogućuje bolji dotok kiseonika, a postoji još nekoliko jednostavnih i prirodnih načina da „naterate“ vašu kosu da brže raste.

Pravilno češljanje

Kosu treba svaki dan češljati najmanje minut-dva. To će podstaknuti cirkulaciju vlasišta i poboljšati dotok kiseonika, zbog čega će i vlasi brže rasti. Setite se samo kako su nekad lepotice svake večeri pred spavanje satima četkale svoje bujne i duge kose.

Masaža toplim uljem

Masaža toplim uljem stimuliše folikule i podstiče rast kose. Najbolji izbor su maslinovo, kokosovo i ricinusovo ulje, kao i ulje jojobe, piše Beauty and Tips.

Hrana za brži rast kose

Hrana bogata proteinima poboljšava kvalitet vlasi i ubrzava rast kose. Preporučuju se jaja, riba, orašasti plodovi, piletina i crveno meso, a pogledajte kompletnu listu namirnica koje jačaju kosu.

Prirodne maske za kosu

Mnogo recepata za domaće maske za kosu obećavaju da će posle njih rasti kao iz vode. Među njima su domaći losion od maslinovog ulja i bibera, maska za kosu sa petrolejom…

Šišanje na tri meseca

Preporučuje se šišanje na svaka tri meseca kako bi se skinuli ispucali vrhovi i omogućio normalan rast. Izbegavati šampone na bazi silikona, prese i pegle za kosu.

(Nova.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.