Pita vas kako izgleda u tome

Kada pratite prijateljicu dok kupuje novu odeću, normalno je da će vas pitati kako izgleda u ovome ili onome. Tada nije uvek lako odlučiti šta da joj kažete – da li ono što želi da čuje, ili da budete brutalno iskrene. Najbolje rešenje je negde na sredini.
Naravno, šta ćete joj reći jednim delom zavisi i od vaše procene situacije, da li vas je zaista pitala za vaše iskreno mišljenje, ili samo od vas traži da joj kažete ono što želi da čuje. Ukoliko je ovo drugo u pitanju, bolje je ne ići u detalje, osim ako zaista verujete da joj odabrani komad garderobe fenomenalno stoji.
Ipak, to ne znači da prijateljicu treba ohrabriti u tome da nabavi nešto u čemu će izgledati katastrofalno loše. Veliki broj dama je sklon tome da slaže sebe kada se radi o biranju odeće, tako da ćete prijateljici zaista učiniti uslugu ako je odgovorite od toga da nemalu sumu novca potroši na nešto u čemu jednostavno ne izgleda dobro.
Svakako, nećete joj reći da u tome-i-tome užasno izgleda – bolji je taktičniji pristup. Predložite joj nešto drugo, što bi istaklo njenu lepu figuru, ili njene plave oči. U ovakvim situacijama problem uvek prebacite na određeni komad garderobe, ne na vašu prijateljicu – tim tesnim farmerkama nećete povrediti osećanja ako prijateljici kažete da one loše izgledaju na njoj, dok će prijateljica biti i te kako povređena ako joj kažete da joj u tim farmerkama salo "kipi" sa strane.
Alternativno rešenje može da bude da pomenete cenu tog odevnog predmeta, na primer: "Da li zaista misliš da te farmerke vrede sedam hiljada?" To pitanje je sasvim razumno, a ni na koji način ne spominjete njen izgled, pa je sasvim moguće da će prijateljica posle toga odustati. Ukoliko ipak ne odustane, pa, vi ste učinile šta ste mogle – novac je njen, telo je njeno, i na njoj je da donese konačnu odluku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.