Pokušavaju da imitiraju tinejdžerke

Danas kao da vlada sveopšti kult mladosti – što mlađe, to bolje. I mada raste broj dama koje su svesne toga da im njihove godine, koje god da su, nisu ni neprijatelj ni prepreka, ipak je i veliki broj onih koje, potpuno nepotrebno, pokušavaju da imitiraju tinejdžerke.
Devojčica koja bi htela da bude velika pa stavi mamin karmin, suknju i štikle deluje smešno – i slatko, jer je reč o detetu. Žena koja pokušava da imitira tinejdžerku, a to odavno nije ne deluje slatko ni simpatično, samo smešno, i to smešno u smislu karikature; neretko deluje i očajno, kao da očajnički pokušava da se prikaže kao nešto što nije (i ne mislimo na glumicu srednjih godina kojoj je dodeljena uloga tinejdžerke, pa sad mora da se izbori s tom ulogom kako zna i ume). Nevolja je to što nemali broj žena koje pokušavaju da deluju kao tinejdžerke uopšte nije svestan kakav utisak ostavljaju; veruju da deluju sveže i mladalački, da su zabavne, da ih posmatraju sa simpatijom. Čak i ako im neko krajnje dobronamerno skrene pažnju na to da im se zbog neprikladnog oblačenja i ponašanja smeju, kao i da ih smatraju napornim i žele da izbegnu njihovo društvo, one neretko odbijaju to da prihvate, i i dalje veruju da se baš dopadaju mladima, da se tinejdžeri rado druže sa njima.
A čemu sve to? Godine nisu ni greh ni kletva, i svako životno doba ima mnogo toga da ponudi. Jesu tinejdžerske godine zanimljive, ali one kasnije su još i bolje, kako više saznajete o sebi i o svetu, kako stičete samostalnost i veću slobodu, kao i znatno veću kontrolu nad sopstvenim životom (pod pretpostavkom da ne dopuštate da vas ćuška kako ko stigne). Sazrevate, učite, menjate se – i ne izgledate ništa lošije nego kad ste bile tinejdžerka. Nije mali broj dama koje se nakon tinejdžerskih godina prolepšaju, vremenom počnu da zrače svim onim interesantnim stvarima koje su proživele, svom zrelošću i saznanjima koje su stekle, što je za tinejdžerku jednostavno nemoguće.
Molimo vas, bez bekstva od sopstvenih godina (osim, eventualno, ako idete na maskenbal, pa vam je baš zabavno da se obučete i kikoćete kao tinejdžerka). Koliko god godina imale, divne ste. Lepe ste. Nemate čega da se stidite, ni bilo šta da krijete – naprotiv, sada (kad god to "sada" bilo) je vreme da blistate u punom sjaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.