Pozna jesenja moda

Iako se jesenja modna sezona bliži svom kraju, ovaj varljivi prelazni period i dalje ostavlja mogućnost za (kasne) jesenje kreacije. Svetske modne piste, nažalost, ne nude mnogo novina, a retro i dalje „hara“ modnim poljima. Dakle – kreacije iz 60-tih (ali i 70-tih) koje krijete u ormaru mogu ponovo, uz nekoliko osveženja, da stupe na modnu scenu.

Boje (u kojima svakako nećete odudarati od aktuelnog okruženja) su prave jesenje: čokoladnosmeđi, bordo i karamel tonovi, uz povremene nijanse plave. Još jedan „odsjaj“ zlatnih šezdesetih – ukrasi od kože, kaiševi i ogrlice ukrašeni perlama, mogu poslužiti razvedravanju jesenje melanholične atmosfere.

Prigodna obuća je, uprkos kišama, spoj elegantnog i praktičnog, poput cipela koje nudi Lulu Guinness: sa ukrasima, i nalik na stare „plesne cipele“. Za chic kombinacije modni stručnjaci, ipak, sugerišu čizmice oštrih vrhova sa visokim stileto potpeticama. I, najzad – na scenu iznova stupaju kaputi, koji su ove godine veoma dugački i „brišu“ pod u raskošnoj varijanti, za koju se opredelio čak i čuveni minimalista Kelvin Klajn. Kombinaciju možete upotpuniti sasvim ekstravagantnim šeširom, ili bogatim šalom (opet, ukrašenim perlama).

Za one koji vole romantičan stil odevanja takođe nastupa pogodno vreme. Krupni cvetni dezeni, kao i dugačke suknje ravnih linija mogu poslužiti za svakodnevne aktivnosti, ali i za neformalniju večernju kombinaciju. Požurite – i iskoristite poslednje trenutke da zablistate u jesenjim bojama, pre svetlucavih tonova zime!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.