U trendu

Razvod iz sasvim drugog ugla

Deo ličnog života gde je svakome sa strane veoma teško da da savet, a zapravo ni ne treba. Odavno su vaši prijatelji postali zajednički prijatelji. Kada govore o vama, ne koriste „ti si…“, nego „vi ste…“, jednina lako zameni množinu, a suprotno često mnogo teže ide.

Razvod nije onakav kakvim ste ga zamišljali, u šta se uverite onda kada postane vaš. Kada se racionalno i emotivno odlučite na taj korak, ostavite još jedan duži period u kome ćete proveravati pretpostavke i preispitivati odluke. Pročitajte sledeće redove i uzmite ih u obzir, ali neka odluka ipak bude samo vaša. Ako posle ovoga prelomite da je vaša odluka jedina ispravna, nemojte više čekati, počnite nov život što pre.

Svaka žena je autentična ličnost, te je nemoguće izvlačiti čvrste zaključke o vremenskom periodu koji će vam biti potreban da sve zajedničko ostavite iza sebe. „Mi“ se opet pretvara u „ja“. Sigurno ćete naći sebe kako brojite godine „od njega“ i nemojte se začuditi različitim emotivnim stanjima u kojima ćete sebe zateći čak i pet, šest godina nakon razvoda.

Razvod je fizičko iskustvo. Brzina, vrtoglava vožnja u luna parku, okretanje stomaka kao pri turbulentnoj vožnji avionom, sve su osećanja koja možete iskusiti sedeći u običnoj stolici. Jednostavno, neke vesti će delovati kao prekidač za ovakva osećanja. Povređena sujeta i razna pomućena osećanja pokreću jedan vrtlog iz koga odjekuju ružne reči i postupci. Gledajte da kontrolišete takvu bujicu – ponašajte se zrelo koliko god to možete. Pokušajte da vam osećanja što manje utiču na razum. Ako ste se već oboje odlučili na razvod, sačuvajte makar korektan odnos.

Iako ćete u nekom trenutku posle razvoda sa sigurnošću moći da kažete da mrzite bivšeg muža, da vam nije jasno kako ste i bili sa njim sve te godine, njegova eventualna ponovna ženidba biće šokantna vest. Jedino gore od činjenice da vam je tu vest saopštila neka „treća strana“ je da vam on lično to kaže. Bez obzira na to koliko vam je draga činjenica da je on vaš BIVŠI i da nikada ne biste voleli da se situacija vrati na staro, ovo je jednostavno uvek bolna vest. Poslednji ekser u kovčegu koji se nekad zvao vaš brak, sva nadanja i snovi.

Dobar razvod postoji. Ne, to nije oksimoron. Činjenica da se razvod desio naravno nije prijatna, ali razvod može biti i često jeste dobro rešenje. Ipak postoji način da se limun pretvori u limunadu. Neka on bude voda, a vi šećer.

Deca strašno utiču i otežavaju ovakvu odluku. O tome u nekom od sledećih priloga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.