U trendu

Sa 16 godina završila je u ruskom zatvoru, a onda se pojavio on (foto)

Premda se nedavno našla na meti kritika medija i javnosti jer je objavila kratki video u kojem svojoj dvogodišnjoj kćerki nanosi ruž za usne, manekenka Elena Perminova ovih dana je u centru pažnje na nedelji mode u Parizu. 30-godišnja ruska lepotica stigla je na reviju a u prozirnoj čipkastoj suknji koja je u potpunosti otkrivala donji veš.

Javnosti je zanimljiviji njen privatni život, veza sa 27 godina starijim milijarderom Aleksanderom Lebedevom, sa kojim ima troje djece. Naizgled vodi život iz bajke – ima sve, radi ono što voli, o finansijama ne mora da brine, puno putuje, svaki slobodan trenutak posvećuje deci, a sa mužem se sjajno zabavlja. Ipak, nije uvek bilo tako.

Kao tinejdžerka, Elena je upala u loše društvo i gotovo završila na služenju zatvorske kazne zbog dilovanja droge. Detalji ovog trilera koji je preživela nisu poznati, ali Elena i njen muž otvoreno pričaju o tom periodu njenog života.

Perminova je odrasla u siromašnoj porodici u Novosibirsku. Sa 16 godina odlučila je da napusti dom, ali upala je u loše društvo i u vezu sa dilerom. Ubrzo je u jednom klubu uhapšena zbog dilovanja i ko zna kako bi se ta priča završila da nije bilo bivšeg KGB-ovog agenta Lebedeva. Iako je sarađivala sa policijom i dala im sve informacije koje su tražili, nije bila zaštićena. ‘Sarađivala je sa njima, ali skoro je ubijena’, rekao je Lebedev za magazin Time 2009.

Naime, diler koga je odala, pretio joj je smrću, a policija nije mogla da joj pruži zaštitu pa je uskočio Lebedev koji je dobio pismo od njenog oca i odlučio da im pomogne. ‘U ruskom pravnom sistemu ne postoji nagodba sa doušnicima niti zaštita svedoka pa je osuđena na šest godina zatvora. Ja sam u tom trenutku radio na kampanji za donošenje zakona o zaštiti svedoka i njen otac mi je poslao pismo. Upoznao sam njega i Elenu, ali počeli smo da se zabavljamo tek nekoliko godina kasnije’, rekao je Lebedev.

Lebedev joj je, kako je kasnije sama rekla, našao dobrog advokata i spasio je, a u više ga je navrata nazvala svojim anđelom čuvarom. Ona je tada započela karijeru modela i fotografisala se za Plejboj, što joj mnogi zameraju, ali sama kaže da ni za čim ne žali, a i put do visoke mode prešla je vrlo brzo. Paralelno je upisala i završila ekonomiju na Univerzitetu u Moskvi, a onda je počela i bajkovita romansa sa Lebedevim, medijskim mogulom i jednim od vlasnika lista Novaya Gazeta, koga je Forbs pre pet godina opisao kao jednog od najbogatijih ruskih biznismena.

View this post on Instagram

Vsego-to paru dneй Just 2 days in the retreat

A post shared by Alexander Lebedev (@alexanderlebedev_) on

Srećni par ima troje dece i oni su Eleni danas prioritet. Instagram ruskog mogula pun je porodičnih fotografija na kojima se vidi kako se par sjajno zabavlja. Elena je u više navrata rekla da su oboje ljudi koji ne vole pažnju medija pa i svoj privatni život čuvaju za sebe. Uživaju, kaže, u mirnom životu, pecanju i porodičnim putovanjima.

Manekenka se nametnula i kao jedna od najvažnijih ikona ruske ulične mode i u svakoj kombinaciji pokazuje da ima stila. Svakako je opravdala nadimak koji su joj mediji dali – ‘moderna Pepeljuga’, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.