U čemu je tajna: Sa 70 godina izgleda kao da joj je 30 (video)

Anetu Larkins sa Floride zovu ženom koja ne stari. Naime, Aneta ima čak 70 godina, ali bez ikakvog preterivanja izgleda bolje od dvostruko mlađih žena! Zdravlje joj je savršeno i oseća se kao da ima 30. Govori kako je otkrila eliksir mladosti…
Njena majka i baka umrle su u ranoj dobi zbog raka dojke. Istorija oboljenja od dijabetesa u familiji je podugačka, ali je ona dobrog zdravlja.

Ne koristi nikakve lekove, ima vitku figuru, a lice i kožu dvostruko mlađe žene. Ima dva sina koji imaju oko 50 godina i koji joj izgledaju kao stariji prijatelji, dok suprug, koji je njenih godina, izgleda kao deda.

Samo se ona u porodici hrani na ovaj način jer ostali ne žele.

Njen životni moto je poznata Hipokratova poslovica: „Neka hrana bude tvoj lek, a lek neka bude tvoja hrana“.

Ustaje u 5 sati, radi u vrtu, sama šije odeću i izrađuje mnoštvo drugih potrepština i puna je energije.

Voće, povrće, sokovi, klice, semenke, orasi, lekovito bilje… Aneta Larkins sama uzgaja sve ovo, oko kuće i u kući. Skuplja kišnicu i pravi, kako kaže — „tone i tone“ sokova od svega što uzgaja.

Pšenična trava je njen specijalitet, a sok od iste koji sama pravi, pije redovno.

Aneta je bila dugogodišnja vegetarijanka koja je postala veganka i smatra da je tajna njene mladosti sirova veganska hrana odnosno zdravi ceđeni sokovi koje sama priprema i pije svakodnevno u velikim količinama.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.