U trendu

Uh, mrski ponedeljak!

Umorni od posla i obaveza na njemu, jedva dočekate vikend. Ura, najzad malo vremena za odmor – ako se i za vikend ne pretrpate obavezama, onim stvarima koje u toku radne nedelje, zbog posla, niste stizale da obavite. Čak i ako izbegnete tu zamku (u koju upada veliki broj žena), postoji jedna druga zamka, zvana "joj, sutra je ponedeljak!". U subotu ste još i dobro raspoložene (ako ne spadate u one koji rade svake subote), ali kako se vikend približava kraju, vama se smrkne pred očima jer se setite da sutra ponovo morate na posao. Treba ranije da legnete kako biste se na poslu pojavile ispavane; na poslu na koji vam se nekako ne ide – želite još odmora i zabave! Zvuči poznato?
Da ne bune zabune, potpuno je normalno i sasvim u redu da pred kraj vikenda ponovo počinjete da razmišljate o radnim obavezama. Odgovorna ste osoba, unapred razmišljate o onome što treba obaviti umesto da sve stihijski radite – to je za svaku pohvalu. Problem nastaje kad se preopteretite tim razmišljanjem, kad sebe naterate da se nervirate zbog obaveza koje sutra ponovo preuzimate. Time ništa pozitivno ne postižete – naprotiv; samo sprečavate sebe da vikend maksimalno iskoristite za "punjenje baterija". Ponedeljak će u svakom slučaju doći, a s njim i povratak radnim obavezama. Pošto tu ništa ne možete da učinite (ako ne računamo davanje otkaza da biste imale više slobodnog vremena), zašto se nervirati?
Slično se odnosi i na previše razmišljanja o tome kako u ponedeljak morate rano da ustanete. Jeste, morate – ali setite se da neće biti smak sveta ni ako nekog ponedeljka budete neispavane. U prevodu: odbijte da se nervirate zbog ranog ustajanja u ponedeljak ujutro. Ako imate priliku i raspoložene ste za to, slobodno nekad i nedeljom izađite s prijateljima kao da je subota, ili duže ostanite budne gledajući omiljene filmove, čitajući dobru knjigu… Jeste, bićete pomalo neispavane u ponedeljak – ali manjak sna se može nadoknaditi, a zbog uživanja koje ste sebi priuštile u nedelju uveče bićete odlično raspoložene (verovatno ćete se osećati i zabavljeno, pomalo kao tinejdžerka koja je neispavana došla u školu i nimalo se ne uzrujava zbog toga). Ako ćete se bolje osećati, manjak sna zaista nije previsoka cena da se plati. Zato, maksimalno uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.