U trendu

Upoznajte Prvu damu Turske: Hvali hareme i nekontrolisano troši novac

Iako je Tajip Erdogan poslednjih dana jedan od najčešće spominjanih ljudi u svim svetskim medijima, ni njegova supruga Eminen ne izaziva manju pažnju javnosti, i to zbog svojih stavova, načina života i izjava koje šokiraju. Gospođa Erdogan u javnosti nosi hidžab i svog muža prati na gotovo svim važnijim događajima, ali su njene životne navike daleko od imidža skromne žene kakvom se predstavlja u turskim medijima.

U braku sa Erdoganom je već 39 godina i sa njim živi u palati u Ankari koja ima preko 1000 soba i četiri puta je veća od palate Luja XIV. Prva dama Turske navodno popodne pije čaj koji košta 2000 dolara po kilogramu i to iz zlatne šolje, a zidove njenih soba prekrivaju tapete koje koštaju 20 hiljada evra po rolni. Predsednička porodica troši ogromne svote novca godišnje na struju, a ne štedi se ni na putovanjima, obrazovanju dece i odeći.

https://www.instagram.com/p/BS_yGcblAn3/?taken-by=tc_emineerdogan

Turski mediji Emine prikazuju kao štedljivu domaćicu koja čuva čak i koru od jabuka, a njeni bliski prijatelji tvrde da je jako inteligentna i da obožava umetnost i klasičnu muziku i da su priče o njenoj rasipnosti sulude.

https://www.instagram.com/p/BSv8o3HFJRr/?taken-by=tc_emineerdogan

Emine je arapskog porekla, ali ne krije svoju fasciniranost Osmanskim carstvom i sultanima, pa je jednom prilikom izjavila kako su haremi bili škole za članove dinastije koje su na najbolji način mlade žene pripremali za život, prenosi Index.

https://www.instagram.com/p/BSrN5m-lNLV/?taken-by=tc_emineerdogan

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.