U trendu

Za lakši ponedeljak

Ponedeljak mnogim ljudima uopšte nije omiljen dan. Niste se čestito ni odmorili u toku vikenda, a već morate ponovo da radite, opet vas čeka ista ludnica na poslu, isti haos… Prosto da vam se smrkne pred očima već kad pomislite na ponedeljak – a još više da vam padne mrak na oči kada mrski ponedeljak stigne i stvarno se vratite na posao. Ipak, postoje neke stvari koje možete uraditi pa da vam ponedeljak ne bude baš toliko neprijatan. Koje?
Jedna je da se vratite na uredno. Znamo da petkom jedva čekate da zbrišete kući, ili da nakon posla odete do grada, ali zadržite se petnaestak minuta duže nego obično i pospremite radni sto. Oslobodite ga od nepotrebnih papira i dokumenata i ostavite na njemu samo ono za šta pouzdano znate da će vam u ponedeljak biti potrebno. Tako se u ponedeljak nećete obeshrabriti čim vidite sopstveni radni sto, jer će na njemu sve biti uredno i lepo organizovano.
U ponedeljak će vas sačekati gomila zadataka, to je sigurno. Ipak, izbegavajte da sastavite king-sajz listu stvari koje treba uraditi, makar se i osećale poletno. Zašto? Zato što ćete tako sebi skrenuti pažnju s bitnih stvari i stvoriti osećaj da vas čeka nepregledno more zadataka. Umesto toga, odredite koji su vam prioriteti i bavite se njima.
Dobro je i da uradite odmah one stvari za koje znate da ćete ih s lakoćom i s uživanjem obaviti. Tako ćete dobiti novu energiju, neophodnu da obavite i ono što vam baš ne pričinjava zadovoljstvo. Ako, umesto toga, prvo uradite mrske stvari, a ono što volite ostavite za kraj, kao neku vrstu poslastice, dok do te poslastice stignete, bićete toliko mrzovoljne da čak ni u tome nećete naći zadovoljstvo.
Za kraj, smislite sebi neku nagradu. Recimo, mini-zabavu kod vas nakon posla (samo jedna od mogućih ideja – nećete svaki dan sprovoditi tu ideju, neki drugi dan možete otići na sladoled, treći dan na izložbu, četvrti dan se samo baciti preko kreveta i slušati omiljenu muziku…). Tako će vam dan biti lakši, jer ćete znati da vas na kraju čeka opuštanje kome se unapred radujete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.