U trendu

Žene koje imaju ovih 6 osobina puno su privlačnije za muškarce, otkrivaju naučnici

Neke žene ne mogu da podnesu da ih muškarci odmeravaju kada pređu ulicu ili uđu u prostoriju, a neke to tajno vole. Možda će vas zanimati naučni razlog zašto su neke žene privlačnije. Prema profesorki ženskih i rodnih studija na Univerzitetu DePaul, dr. Midge Wilson, svaki put kada vas muškarac pogleda, on provodi ‘procenu reproduktivne sposobnosti’.

Laički rečeno, to znači da vas podsvesno skenira u potrazi za osobinama koje su najbliskije povezane s jakim zdravljem i plodnošću. Wilson je otkrila šest osobina koje to posebno muškarcima ukazuju.

1. Širi odnos struka i bokova

Najugodniji odnos u odnosu na muški mozak je 7:10, kaže Wilsonova. Budući da su struk i bokovi povezani s porođajem, veći bokovi imaju tendenciju da ukažu da ste izvrstan potencijalni nositelj deteta i na taj način dodaju vam seksepilnost. Mali struk dodatno naglašava ovu činjenicu; otuda i popularnost korzeta i steznika kroz istoriju, i slavnih osoba s oblinama.

2. Visok glas

Prema članku iz 2014. objavljenom u ‘Plos One’, muškarce više privlače žene s visokim glasom. Razlog? Istraživači su otkrili da glasovi višeg tona imaju tendenciju korelacije s manjim telima kod žena, što je povezano s fizičkom kondicijom.

3. Duga, sjajna kosa

Svi znamo da je duga, gusta, sjajna kosa – zdrava kosa, stoga ne čudi da je Wilson to identifikovala kao jedan od ključnih činilaca koje muškarci obično traže kod potencijalnih partnerki.

4. Biserno beli zubi

Ako se već niste uverili u prednosti češćeg osmeha, pokazalo se da su ljudi koji se redovno smeškaju obično srećniji  – i sve nas privlače srećni ljudi. Međutim, muškarci smatraju da su beli zubi privlačni na partnerki, zbog veze između boje i zdravlja zuba.

5. Prirodan izgled

Ako već niste zbunjeni oko toga što društvo misli o ženama koje se šminkaju, istraživanja sugerišu da muškarce više privlače žene koje nose 40 odsto manje kozmetike. Drugim rečima, prirodan izgled je seksi, ali malo sjaja za usne i maskara nisu nikad nikome naškodili, piše YourTango.

6. Kad nosi crveno

Crvena boja je univerzalno povezana sa seksom, strašću i požudom – s dobrim razlogom; naučnici su dokazali da povećava naš faktor privlačnosti. Postoji mnogo različitih teorija za to, ali jedna je da kada smo napaljeni, naše genitalije, usne i bradavice ‘postaju svetllocrvene’. To oponaša i crveni ruž za usne, koji može subliminalno signalizirati potencijalnom udvaraču da ste spremni za ‘njega’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.