„Žene posle 30. ne treba da nose farmerke, a posle 40. dugu kosu“: Modni saveti slavne dizajnerke razbesneli mnoge

Modna kreatorka Karolina Herera izazvala je priličnu debatu u modnoj industriji svojom smelom tvrdnjom da se nošenje farmerki posle 30. godine i negovanje duge kose posle 40. smatra „bez klase“. Poznata po svom elegantnom dizajnu i prefinjenom ukusu, Hererina primedba je podstakla žustru diskusiju o odeći koja odgovara uzrastu i ličnom stilu.

Ova 84-godišnja modna dizajnerka poreklom iz Venecuele zrači nepogrešivom elegancijom i gracioznošću bez napora koja je postala sinonim za njen modni brend već duže od tri decenije. Njen izvanredan put do vrha visokokonkurentne modne industrije počeo je lansiranjem njenog brenda u Njujorku. Sada Karolina ima uglednu modnu kolekciju, brendiranu liniju, izuzetne parfeme i modne dodatke. Sa mnogo prodavnica širom sveta, njeno poslovanje generiše milijarde dolara prihoda.

I mini suknje su za mlade devojke

Karolina je sigurna da ništa ne stari ženu više od pretvaranja da je mlada. Ona naglašava važnost negovanja ličnog stila nakon dostizanja određenih godina: „Ne verujem u trendove jer trendovi čine da izgleda kao da nosite uniformu. Izađe neki odevni predmet – i odjednom svi izgledaju isto.“

Dizajnerka kaže: „Nikada ne nosite mini-suknje. Mini suknja je za mlade devojke. Što se tiče bikinija, ostavila sam ih kada sam bila u kasnim 40-im ili ranim 50-im.” Takođe veruje da nošenje farmerki posle 30. „ne izgleda kako treba“, što je izazvalo priličnu reakciju njenih koleginica.

Dizajnerka smatra da samo mlade žene treba da imaju dugu kosu

Karolina veruje da žene starije od 40 godina treba da imaju kratku kosu, inače izgledaju „bez klase“. Ona objašnjava: „Žena mora da stari graciozno, a ne da pokušava da bude u godinama u kojima nije, ili će izgledati smešno. Vidim mnoge žene na ulici i, pozadi, izgledaju veoma lepo sa svojom dugom kosom i svojim malim suknjama. Ali kada se okrenu – aargh, one su tako stare!“

Iako Karolina ne savetuje dugu kosu u 40-im, poznate ličnosti kao što su Dženifer Lopez, Nikol Kidman ili Anđelina Džoli i dalje izgledaju zapanjujuće sa dugom kosom, i teško je ne složiti se. Najvažnije je da se osećate prijatno u svom telu i volite ono što vidite u ogledalu.

Ovladavanje ličnim stilom nije tako teško kao što se čini. Iako moda ima mnogo pravila, ne morate ih pratiti. Međutim, možda biste želeli da pogledate uobičajene modne greške koje većina žena pravi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.