U trendu

Ženske Internet statistike

Korisnice Interneta, prema nedavnim istraživanjima, svoju pretragu i klasifikaciju podataka organizuju efikasnije od muških „kolega“. Prema rezultatima koje je objavila kompanija Jupiter MMXI, žene provedu manje vremena na Internetu u efikasnoj potrazi za podacima, pored čega su i u stanju da bolje definišu parametre svoje pretrage.

Prosečna korisnica provede mesečno sedam sati online, za razliku od muškaraca, koji u proseku na mreži „obitavaju“ oko deset sati mesečno. Iako je u početku broj žena na Netu bio značajno manji, danas je situacija prilično drugačija: samo u poslednjoj godini, broj žena koje redovno koriste Internet povećao se za 29%. Ova tendencija govori o sve većem interesovanju žena za Globalnu mrežu, o čemu svedoče i brojne diskusione grupe, forumi i sajtovi posvećeni raznoraznim ženskim pitanjima. Generalno „pravilo“ glasi da su korisnice Interneta uglavnom mlađe žene, mada postoji i izuzetak: u Nemačkoj su žene surferi veoma prisutne i u populaciji preko 50 godina.

Druga istraživanja pokazuju da se i svrhe u koje žene i muškarci koriste Internet unekoliko razlikuju. Naime, muškarci će (u proseku) više čitati dok su online, ili tražiti softver, dok će žene svoje vreme iskoristiti praktičnije: za kupovinu, organizovanje putovanja, ili ažuriranje bankovnih računa i kreditnih kartica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.