U trendu

Zimska romantika (a može i zabava)

Zima, zima, e pa šta je… Možda ste vi od onih koji ne podnose zimu? Hladnoća, povremene vejavice, stalna bljuzgavica, čišćenje blatnjavih tragova vaših milih i dragih i njihovih čizama, takođe… Gužve u prevozu (uvek nas iznenadi sneg u decembru i januaru, zaista, potpuno neprirodna pojava), neophodno „trontanje“ slojevima odeće… Desi se da grejanje bude slabo, pa dogrevate, a onda vrisnete kad vam stigne račun za struju (ili ne dogrevate nego cvokoćete)… Zaista, ako tako gledate na stvari, ima mnogo razloga da uopšte ne trpite zimu. Ipak, uz zimu može da ide i mnogo lepih stvari; zato, da se ne bismo osećale deprimirano, hajde da ih se podsetimo.

Vejavica ume da bude neprijatna kada ste umorne od posla i nalazite se napolju; međutim, ako niste umorne, vejavica ne smeta mnogo – a ako je posmatrate iz tople sobe, po mogućnosti iz naručja voljene osobe, izgleda prelepo, naročito uveče i noću, kada je osvetljava samo ulična rasveta.

Uz zimu ide i najveći broj praznika i slava, dakle, prilike da se sretnete sa dragim vam osobama i uživate s njima. Propisno se najedete, što posne, što mrsne hrane. Da, znamo, neko to sve treba i da spremi – pa, „modernizujte“ se malo! Bolje je da komplikovanije stvari koje je napornije spremati kupite gotove (i znate da su uspele, u šta nikad ne možete biti sigurne ako same spremate hranu) i tako budete odmorne i raspoložene za slavlje nego da „crknete“ spremajući razne poslastice i da vam ne bude ni do čega.

Topla čokolada i kuvano vino zimi imaju najbolji ukus, naročito ako možete da im dodate i malo (još bolje, mnogo) romantike – kamin, mirišljave sveće, voljena osoba koja vas drži…

Ako imate vremena i sredstava, možete otputovati (po mogućnosti, u društvu) na skijanje, ili jednostavno na neko mirno i romantično mesto (ili bučno i živahno, ako to više volite). Ukoliko ne skijate, ništa zato: setite se detinjstva! Na snegu je uvek moguće naći zabavu. Ignorišite poglede onih koji misle da ste luckasti i organizujte grudvanje s prijateljicama – videćete, nakon grudvanja ćete sve biti rumene i nasmejane. Sunčan dan na snegu fenomenalno „podiže“ raspoloženje.

Zaista, zima ume da bude jako prijatna, ako se samo setite gde sve možete da potražite zadovoljstvo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.