U trendu

3 stvari donose moćnu promenu, radite ih svakog jutra i rešite se nadutosti – izgledaćete mršavije

Hronična nadutost i upravljanje fizičkom težinom mogu biti međusobno povezani, a promena nekih jutarnjih navika pomoći će vam da se uspostavi osnova za zdraviji dan bez nelagodnosti u probavi i uz to će uticati i na kontrolu težine.

Specijalistkinja za mršavljenje i zdravlje creva Holi Soto otkrila je 3 stvari koje možete da uradite svakog jutra da biste smanjili hroničnu nadutost i smršali, prenosi Zadovoljna.nova.rs.

1. Unos tečnosti
Telo morate da održite hidriranim, a redovno ispijanje vode je način da to ostvarite. Ovo je osnovna zdrava jutarnja navika koja će vam pomoći da se izborite s hroničnom nadutosti. Adekvatna hidratacija podržava optimalnu probavu i ublažava nadutost pomažući hrani da se kreće kroz probavni trakt.

Osim toga, ako popijete vodu pre obroka, to će stvoriti osećaj sitosti i potencijalno smanjiti ukupni unos kalorija.

2. Vežbanje
Uključivanje redovnog vežbanja u jutarnju rutinu moćna je navika koja ima višestruke prednosti za one koji se bore s hroničnom nadutosti.

Fizička aktivnost stimuliše probavni sastav, podstiče redovno pražnjenje creva i smanjuje verovatnoću za nadutost. Jutarnje vežbe takođe podstiču metabolizam, doprinose sagorevanju kalorija tokom dana i doprinose smanjenju telesne težine.

3. Zasitan doručak
Dobro balansiran doručak pokreće metabolizam, osiguravajući oslobađanje energije i smanjuje fluktuaciju nivoa šećera u krvi koje mogu doprineti nadimanju.

Zdrav i zasitan doručak trebalo bi da bude prioritet. Izaberite hranu bogatu hranljivim namirnicama kao što su celovite žitarice, voće i nemasni proteini. To će vam osigurati esencijalnu energiju i duži osećaj sitosti što će smanjiti verovatnoću da se kasnije u toku dana prejedate, piše Story.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar