U trendu

6 razloga zbog kojih žene varaju, prvi je posebno važan – za mušku brigu

Kada se radi o preljubi, razloga uvek ima mnogo. Međutim, sasvim je drugačije gledište onoga koji vara, i onoga ko je prevaren.

Zato je zanimljivo pogledati zbog čega žene najčešće varaju.

Profesorka Ališa Voker sa Državnog sveučilišta Misuri razgovarala je s mnogim ženama koje varaju (ili su varale) svoje muževe i zaključila je a one to rade jer žele spasu svoje brakove. To ih je, rekle su joj mnoge od njih, učinilo boljim suprugama.

Ališa je razgovarala sa više od 50 žena koje su varale, i samo tri su želele razvod. Voker je otkrila i da je žene-preljubnice teže razotkriti. Svega 5 odsto dama bude uhvaćeno u preljubi, za razliku od 17 odsto muških preljubnika.

Žene su priznale da često varaju jer im je seksualni život kod kuće siromašan. Njih 26 je priznalo da su našle ljubavnika jer su im nedostajali seks i orgazam.

– Bile su to proračunate odluke tih žena kako bi dobile ono što im u braku nedostaje, što je za mnoge upravo vrhunac.. One su zaista varale da bi spasile brak, koliko god to bilo iznenađujuće. Neke su rekle da nisu imale izbora, ili će ostaviti supruga ili naći ljubavnika koji će ih seksualno zadovoljiti – ispričala je Voker.

Jedna od tih žena je bila i 47-godišnja Tifani. Ona je ispričala da ju je nedostatak seksa u braku gotovo izludeo. Druga žena, Gabrijela (45) je priznala da je bila na životnoj raskrsnici – da prevari supruga ili da ga ostavi.

Voker je izdvojila šest razloga zbog kojih žene varaju:

  1. Pokušavaju da spasu brak.
  2. Nemaju dovoljno seksa kod kuće.
  3. To im pomaže da se osećaju snažno.
  4. Žele povratak kontrole nad svojim životima.
  5. Žele raznolikost u vođenju ljubavi.
  6. Iz emocionalnih razloga.

– Mnoge od tih žena nisu godinama vodile ljubav sa svojim muževima, a neke i decenijama. Živele su u seksualnoj pustinji. Neke od tih priča su zaista tužne. Jedna od njih mi je rekla da joj je suprug imao zdravstvene probleme, mnogo ga je volela i bila je i dalje zaljubljena u njega. Želela je da on bude taj s kim će voditi ljubav, ali on je bio bolestan. Postala je vrlo ogorčena – prepričava Voker.

– Zatim, bile su tu i žene koje su imale brakove bez seksa, a nisu znale zašto, i to je bilo srceparajuće slušati. Često su pričale: “Moj suprug ne želi da vodi ljubav sa mnom, a ne znam koji je razlog”. Godine odbijanja su bolne – navela je Ališa i dodala da se za ovu temu zainteresovala kada je pročitala studiju po kojoj je najverovatnije da će žena pronaći ljubavnika – u ranim četrdesetim godinama života.

– Većina njih je reklo da vole svoje muževe, da su dobri očevi, dobri ljudi, veliki prijatelji. Govorile su da su bile u dilemi – da li da razdvoje decu od oca, njemu slome srce, naposletku ostanu same ili nađu ljubavnika i održe porodicu na okupu – objašnjava Voker.

Ona je napomenula je da je mnogo žena spomenulo orgazme kao glavni razlog za preljubu, ali mnoge su priznale i da su upravo zbog afere postale bolje žene i bolje majke, bile su zadovoljne.

– One su pažljivo tražile muškarce koji neće biti pretnja njihovim brakovima, za koje se neće emocionalno vezati. Tražile su seks bez emocija. Osam njih je reklo da su varale kako bi ispunile neke svoje emocionalne potrebe – zaključila je Ališa Voker.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar