Ako bumbara sleti na vas odmah uradite ovo: Veruje se da donosi sreću i ispunjava sve želje

Postoji li zaista nešto posebno u bubamarama što nam donosi sreću? One su jedini insekti koje niko ne odbija, već ih dočekujemo sa osmehom na licu.

Da li ste vi osoba koja se smatra srećnom? Šta vas tačno čini srećnim? Sreća je nešto što svi cenimo jer je trenutna i nepredvidiva. Uvek postoje ljudi koje smatramo srećnima u životu. Da li i vi osećate radost kada naiđete na simbol sreće? Kada pronađete četvorolisnu detelinu u travi, potkovu pored puta, dobijete srećnog bambusa, osvojite sedište broj 7 u pozorištu ili kad vam jednostavno bubamara sleti na ruku? Svi ovi amajlije i simboli sreće kriju zanimljive priče i verovanja, uključujući i bubamare.

Bubamare su poznate kao simbol sreće. Njihov nagli dolazak na ruku može izazvati veliko uzbuđenje, posebno kod dece. Ova malena, jarkocrvena buba sa crnim tačkama i glavom često je povezana sa lepim stvarima i srećom, donoseći dobre vesti od prijatelja iz daleka. Kada sledeći put bubamara sleti na vas, možda je vreme da poželite nešto lepo. Veruje se da donosi sreću i ispunjava sve želje.

Bubamare su izuzetno korisni insekti za baštovane, jer uništavaju štetne insekte poput lisnih vaši i brašnastih buba. Verovatno je odatle potekla ideja da donose sreću – poljoprivrednici su smatrali da dolazak bubamare može značiti napredak u njihovim usevima. Čak i danas je ostalo verovanje –  bubamara koja sleti na vas može biti simbol sreće.

Postoje razna verovanja o bubamarama: navodno, ako poželite želju dok držite bubamaru, smer u kojem odleti pokazaće vam gde će stići vaša sreća. Takođe, smatra se da će bubamara koja sleti na vas dok ste bolesni doprineti vašem ozdravljenju.

Brojanje tačkica na bubamari može se tumačiti na razne načine: koliko meseci sreće ćete imati, koliko novca ćete dobiti ili neko drugo numeričko proročanstvo u vezi sa srećom.

S druge strane, u mnogim kulturama postoji verovanje da će vam doneti nesreću ako ubijete bubamaru.

(mondo.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.